Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Informatie over Canvas

Laatst gewijzigd op 29 december 2021
Met Canvas kan een sterke bijdrage worden geleverd aan de kwaliteit van het onderwijs dat we verzorgen voor onze studenten.

Meer over Canvas

 • Hoe krijg ik toegang tot Canvas?

  Log in met jouw VUnetID en wachtwoord op https://canvas.vu.nl. Je kunt Canvas ook via VUnet benaderen. Medewerkers of gasten van de VU die geen VUnetID hebben, kunnen een Canvas account aanvragen via de Canvas ondersteuner van de betreffende faculteit.

 • Ondersteuning voor studenten

  Door de gebruikersvriendelijkheid waarop het systeem is geselecteerd is de verwachting dat studenten intuïtief met het systeem kunnen werken. Verder zijn er op helppagina van Canvas online filmpjes en handleidingen beschikbaar.

  Voor studenten is er een VU Canvas Student Guide beschikbaar. In deze Student Guide vinden studenten alle informatie die ze nodig hebben om optimaal met Canvas te werken.

 • Training en ondersteuning voor docenten (en medewerkers)

  Informatie over de functionaliteit, het verkrijgen van toegang, het gebruik en wie te benaderen voor support is te vinden op de Canvas pagina Canvas tools for teachers . Docenten kunnen Canvas tools for teachers gebruiken ter inspiratie voor hun colleges of om informatie te zoeken over een specifieke tool.

  Meer informatie
  Voor docenten heeft ICTO een handige online Helppagina beschikbaar: De CANVAS Mini WIKI. Op deze wikipagina's verzamelt ICTO alle belangrijkste instructies, opmerkingen en tips betreffende het werken met Canvas.

  De training in Canvas is gebaseerd op een 'flipped' model en bestaat uit 2 delen:

  1. 'Getting To Know Canvas for Teachers (GTKC)': de online cursus (in Canvas!) over de (basis)functionaliteiten van Canvas. Deze training dient ter voorbereiding op de face to face workshops. Deze online cursus is voor alle docenten en medewerkers beschikbaar, kan te allen tijde worden geraadpleegd en blijft in ontwikkeling.
  2. 'Designing your Course in Canvas': face to face workshops waarin je onder begeleiding van het Facultair Canvasteam aan de slag gaat met het inrichten van jouw vak in Canvas. Je ontvangt voor deze training tijdig een uitnodiging van je Facultair Canvasteam. Dat is 3 tot 4 maanden voorafgaand aan de start van het vak.

  In de cursus ‘Getting to Know Canvas for Teachers' vind je ook de link naar een Canvas Example Course. Hier kun je zien hoe een goed basisvak is opgebouwd. In de blauwe vakken in de cursus wordt uitgelegd waarom er is gekozen voor bepaalde functionaliteiten en opbouw. De link naar deze cursus vind je in de Syllabus en op de welkomstpagina’s van de modules.

 • Nog geen toegang?

  Heb je nog geen toegang tot ‘Getting to Know Canvas for Teachers’? Volg dan deze stappen:

  1. Klik op deze link: https://canvas.vu.nl/enroll/Y6F9GK. NB: Als klikken op deze link niet werkt, kopieer dan de link en plak deze in je webbrowser.
  2. Log in met jouw VUnetID en wachtwoord.
  3. Meld je aan voor de cursus door op ‘Enroll in course’ te klikken.
  4. Klik vervolgens op ‘Go to your Dashboard’.
  5. Klik op de tegel ‘Getting To Know Canvas for Teachers’.
  6. Volg de stappen zoals in de inleiding hierboven beschreven.
 • Leveringsvoorwaarden

 • Canvas-team ACTA

  Het Canvas-team ACTA is beschikbaar voor het beantwoorden van vragen over Canvas.

  Canvascoördinator        
  Leden Canvasteam
  Diana Razab Sekh (medewerker ICT & Onderwijs)
  Pepijn Koopman (hoofd ICT & Onderwijs)
  Klaas Jan van Egmond (medewerker ICT & Onderwijs)
  Sandra Koper (medewerker ICT & Onderwijs)

  canvas@acta.nl