Zo kan worden bewaakt of de beoogde leerresultaten van de opleiding in voldoende mate aansluiten op de behoefte van het afnemend werkveld.
Samenstelling
De werkveldadviesraad, opgericht in september 2018, bestaat uit alumni die de laatste 5 tot 10 jaar zijn afgestudeerd bij ACTA en die werkzaam zijn als tandarts of gedifferentieerd tandarts. Op dit moment heeft de werkveldadviesraad 6 leden. De raad wordt geleid door een onafhankelijk voorzitter en ondersteund door een beleidsmedewerker onderwijs. De zittingstermijn is 3 jaar, met mogelijkheid tot verlenging.
De commissie wordt voorgezeten door een onafhankelijk voorzitter: drs. M.W. de Wit (voor de periode 2021-2024). De voorzitter wordt vanuit het Onderwijsinstituut ambtelijk ondersteund door beleidsmedewerker onderwijs drs. P.A. Rienderhoff.
Taakstelling
De werkveldadviesraad wordt door de decaan om advies gevraagd. De opleidingsdirecteuren of directeur onderwijs kunnen via de decaan ook advies aan de raad vragen. De werkveldadviesraad adviseert over de 3 opleidingen van ACTA: de bacheloropleiding Tandheelkunde, de masteropleiding Tandheelkunde en de postinitiële masteropleiding Oral Health Sciences.
Via de werkveldadviesraad houdt ACTA contact met het werkveld waarvoor de 3 opleidingen opleiden en kan worden bewaakt of de beoogde leerresultaten van de opleiding in voldoende mate aansluiten op de behoefte van het afnemend werkveld. In het geval van de bachelor-, masteropleiding Tandheelkunde en de postinitiële masteropleiding Oral Health Sciences wordt gekeken naar de geformuleerde domeinen en competenties uit het nieuwe Raamplan Mondzorg 2020.
In de afgelopen periode lag de focus op het bachelor- en masteronderwijs, in het bijzonder de voorgenomen aanpassingen in het curriculum.
Huishoudelijk reglement
De ACTA Werkveldadviesraad werkt op basis van een huishoudelijk reglement (pdf), dat in 2019 is vastgesteld door de decaan.