Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

ACTA-promovendus wint RAAK-publieksprijs

25 november 2021
Het onderzoeksproject Gezonde Peutermonden van ACTA-promovenda Peggy van Spreuwel - werkzaam bij het Lectoraat Innovaties in de Preventieve Zorg aan de Hogeschool Utrecht en de Sectie Maatschappij en Mondgezondheid van ACTA - heeft vanmiddag de SIA RAAK-publieksaward voor beste praktijkgerichte onderzoek gewonnen.

In het onderzoek Gezonde Peutermonden worden mondzorgcoaches ingezet op consultatiebureaus om het grote aantal kinderen dan 5 jaar met gaatjes terug te dringen. Een mondzorgcoach ondersteunt en adviseert ouders tijdens reguliere bezoeken aan het consultatiebureau over de mondgezondheid van hun kind en preventie van cariës. Lees meer over het onderzoek op de HU-website.

Met het gewonnen prijzengeld van 2500 euro willen de onderzoekers inzetten op kennisdisseminatie voor zowel (mond)zorgprofessionals als ouders. De ontwikkelde materialen zullen worden geüpdatet en beschikbaar komen voor het werkveld via de website, daarnaast wordt er gewerkt aan een webinar en een nascholingsprogramma.

Met de lancering van het Instagramaccount @gezondepeutermonden wordt ingezet op het bereiken van de ouders met betrouwbare informatie over mondgezondheid van baby’s en peuters.