Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

ACTA-onderzoekers ontvangen OTP-financiering

16 december 2021
Sue Gibbs, Marja Laine en Floris Bikker hebben financiering ontvangen binnen het Open Technologieprogramma (OTP) van de NWO.

Het project van prof. dr. F. Bikker en prof. dr. Marja Laine heet 'RENAISSANCE (REstoring NAtIve Salivation using Natural olfactory resins and volatile Compounds)', en streeft ernaar een product te ontwikkelen dat de  speekselproductie langdurig en veilig stimuleert.

Het project van prof. dr. Sue Gibbs heet 'Body Barriers - A novel mucosa-blood-brain organ-on-chip platform for the safety testing of medical devices'. Gibbs gaat de effecten van tandheelkundige hulpmiddelen onderzoeken, die stoffen afgeven welke via de mondwand in de bloedbaan terechtkomen. Zulke stoffen kunnen daarna mogelijk hun weg vinden naar het brein, om daar schade aan te richten. Gibbs werkt samen met Albert Feilzer (ACTA), Elga de Vries en Vivi Heine (beiden onderzoekers bij Amsterdam Neuroscience).

Over het OTP
Het Open Technologieprogramma biedt financiering voor excellent onderzoek, met het oog op mogelijke toepassing van de resultaten. Het programma geeft bedrijven en andere organisaties een laagdrempelige manier om aan te sluiten bij wetenschappelijk onderzoek dat moet leiden tot toepasbare kennis. Op 1 januari opent de 2022-ronde.