Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

ACTA opent academisch jaar 2021-2022

10 september 2021
Donderdag 9 september werd het academisch jaar 2021-2022 van ACTA officieel hybride geopend in de Grote Collegezaal, met onze eigen prof. dr. Bruno Loos als moderator.

Mirjam van Praag (CvB-voorzitter en Rector Magnificus van de VU) en Karen Maex (Rector Magnificus van de UvA) spraken dankwoorden uit aan ACTA’s vertrekkende interim decaan, prof. dr. Frank Abbas. Zij prezen hem omdat hij de afgelopen 2 jaar niet alleen ‘op de winkel heeft gepast', maar ook een grote rol heeft gespeeld in de vernieuwde samenwerking met de zusterfaculteiten in Groningen en Nijmegen. Onder zijn leiding zijn bovendien de masteropleiding en de opleiding orthodontie opnieuw geaccrediteerd, en is ook de onderzoeksaccreditatie succesvol afgerond. En dat allemaal tijdens een pandemie die niemand had kunnen voorspellen.

Zelf riep Abbas onze studenten op om in onderwijs en onderzoek te blijven investeren, bezig te blijven met hun vak en vertrouwen te hebben in hun eigen kunde, want: "Kennis, kunde en attitude vormen samen competenties."

Onze nieuwe decaan professor Elsbeth Kalenderian nam ons daarna mee door haar loopbaan. Vervolgens blikte ze vooruit op haar mandaat als decaan, en benadrukte ze het belang van transparantie, open cultuur en gezamenlijkheid. "Tandheelkunde is een vak in transitie, en de ‘drill, fill & bill’-mentaliteit raakt achterhaald. Nu komt het belang van preventie in de tandheelkundige zorg steeds meer naar voren."

De opening eindigde met het toekennen van de titel ‘Emeritus Professor’ aan de vertrekkende decaan Frank Abbas, en een gelukwens voor een succesvol academisch jaar aan alle studenten en medewerkers.

Terugkijken?
De OAJ gemist, of het evenement nog eens terugkijken? Dat kan via deze link.