Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Bergsma benoemd tot hoogleraar Dentoalveolaire Chirurgie

21 januari 2022
Per 1 januari is dr. Eelco Bergsma, mka-chirurg, door de Universiteit van Amsterdam benoemd als bijzonder hoogleraar ‘Dentoalveolaire Chirurgie’ aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam.

Dentoalveolaire chirurgie is de verzamelnaam voor chirurgische behandelingen aan de boven- en onderkaak, specifiek daar waar de tanden en kiezen zich bevinden. Hieronder valt bijvoorbeeld het trekken van (verstands)kiezen.

'Hiermee is een leerstoel ingevuld die specifiek gericht is op de brede basis van ons specialisme; zowel qua tijdsinvestering als qua patiƫntenaantallen is de dentoalveolaire chirurgie het belangrijkste onderdeel van ons vak. Daarnaast is de leeropdracht om het extractieonderwijs voor studenten op ACTA opnieuw vorm te geven en daarmee studenten meer vertrouwd te maken met de dentoalveolaire chirurgie', aldus Bergsma over zijn leerstoel.

Deze leerstoel wordt mede ondersteund door de Nederlandse Vereniging voor Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (NVMKA), via de aan de vereniging gelieerde Stichting BOOA en de MKA-groep.