Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

ACTA-promovendus: verwijs reumapatiënten naar de tandarts

27 januari 2022
Het proefschrift van Anna Kroese vergroot de kennis over temporomandibulaire aandoeningen (TMD), mondgezondheid, en het oraal microbioom in de periode rond het ontstaan van reumatoïde artritis (RA). Haar conclusie: verwijs nieuw gediagnosticeerde RA-patiënten naar de tandarts.

Het proefschrift concludeert dat het tijdsbestek rondom de ontwikkeling van RA een kans kan bieden voor de preventie van toekomstige orofaciale complicaties. Screening op TMD en xerostomie binnen de reumazorg wordt daarom sterk aangeraden, en het doorverwijzen van nieuw gediagnosticeerde RA-patiƫnten naar de tandarts - of op zijn minst het aanmoedigen van regelmatige tandheelkundige controles - lijkt gerechtvaardigd. Interprofessionele samenwerking is daarin essentieel, en wordt daarom aangeraden.

Meer informatie
Anna Kroese promoveert op 17 februari 2022 om 13.00 uur in de UvA Agnietenkapel.

Lees haar proefschrift 'The orofacial system in early rheumatoid arthritis and individuals at risk' via UvA-DARE. Promotores: prof.dr. F. Lobbezoo (UvA), prof.dr. D. van Schaardenburg (UvA). Copromotores: dr. C.M.C. Volgenant (VU), prof.dr. B.G. Loos (UvA).