Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Mirjam van Praag stopt per september 2023 als bestuursvoorzitter

3 november 2022
Mirjam van Praag heeft besloten per 1 september 2023 te stoppen als bestuursvoorzitter van Vrije Universiteit Amsterdam.

Mirjam van Praag: "Deze mooie functie aan onze prachtige universiteit vervul ik met veel ambitie, trots, enthousiasme en energie. Elke dag ben ik dankbaar voor de samenwerking en verbinding in onze VU-gemeenschap. Want ook elke dag spreek ik collega’s of studenten van wie ik leer en op wie ik trots ben. Dit alles vraagt een inzet van 200% en met die inzet en toewijding ga ik nog een klein jaar door. Daarna wil ik graag meer tijd aan mijn privéleven, wetenschap en ondernemerschap besteden. Vanaf september 2023 ga ik aan het werk als hoogleraar 'Entrepreneurship & Society' aan de VU Amsterdam School of Business and Economics."

Ron Teerlink, voorzitter Raad van Toezicht: "Mirjam heeft op indrukwekkende wijze leiding gegeven aan voor de VU belangrijke ontwikkelingen in soms turbulente tijden. Ze zal dit het komende jaar blijven doen. Hoewel we graag langer van haar leiderschap hadden willen profiteren, respecteren we uiteraard haar keuze."

Mirjam van Praag werd begin 2018 benoemd als voorzitter van het College van Bestuur. Ze is tevens parttime hoogleraar Entrepreneurship aan de Copenhagen Business School, waar ze tot 2018 fulltime de Maersk McKinney Moller leerstoelgroep heeft opgezet. Eerder was ze hoogleraar Entrepreneurship aan de Universiteit van Amsterdam (2005-2013) van waaruit ze het Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE) heeft gestart en geleid.

De Raad van Toezicht gaat aan de slag met de opvolging. Bij de invulling van de vacature zullen uiteraard zoals gebruikelijk de verschillende geledingen van de VU betrokken worden.

Dienst Marketing & Communicatie (M&C)

Neem gerust contact met ons op.

Locatie: 6N-24

Waarmee kunnen we je nog meer mee helpen?

Kijk op onze teampagina.