Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Dubois benoemd tot hoogleraar Maxillofaciale Traumatologie

29 november 2022
MKA-chirurg Leander Dubois is per 25 oktober 2022 benoemd tot hoogleraar ‘Maxillofaciale Traumatologie’ aan de faculteiten geneeskunde en tandheelkunde van de Universiteit van Amsterdam.

Leander Dubois (43) is als MKA-chirurg verbonden aan het Amsterdam UMC. In 2016 is hij gepromoveerd op de voorspelbaarheid van post-traumatische oogkasreconstructies. Zijn onderzoek spitst zich toe op het verhogen van de voorspelbaarheid van de uitkomst van traumatologische zorg. Enerzijds door meer grip te krijgen op werking van natuurlijke adaptie processen, zodat de behandelindicatie zuiverder wordt. Anderzijds door inzet van innovatieve technologie en personalized medicine om uitkomsten van operaties te verbeteren. Hij participeert in diverse internationale wetenschappelijke organisaties op het gebied van traumatologie en heeft in die hoedanigheid meegewerkt aan diverse (inter)nationale (multidisciplinaire) richtlijnen. Dubois is auteur van meer dan 85 peer-reviewed artikelen en ruim 10 boek hoofdstukken. Hij wordt regelmatig gevraagd als keynote spreker bij (inter)nationale congressen.

Deze benoeming slaat een belangrijke brug tussen de tandheelkunde en de geneeskunde binnen het acute zorgdomein, maar draagt ook bij aan het multidisciplinaire karakter van de maxilofaciale traumatologie binnen het onderwijs, zorg en onderzoek.