Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

ACTA-docent lid Royal College of Physicians & Surgeons of Glasgow

22 september 2022
ACTA-tandartsdocent Marcelo Fernandes is de 1e Nederlandse tandarts die is toegelaten als lid bij het prestigieuze Royal College of Physicians and Surgeons of Glasgow. De traditionele diploma-uitreiking vond plaats op 7 september 2022 in de Bute Hall van de Universiteit van Glasgow, Schotland.

Het Royal College of Physicians and Surgeons of Glasgow, opgericht in 1599, is het enige Royal College in het Verenigd Koninkrijk dat internationale tandartsen accepteert en is met meer dan 15.000 leden aanwezig in meer dan 100 landen. Het college zet zich in om de patiëntenzorg over de hele wereld te verbeteren door middel van onderwijs, training en onderzoek. Fernandes is de 1e in Nederland gevestigde tandarts die is toegelaten tot het college. Om lid te worden van het Royal College moet de kandidaat slagen voor een reeks examens of een hoge standaard hebben behaald in het door hem gekozen beroep. 

“Ik werd 2 jaar geleden al aangenomen, maar door de COVID-19-pandemie werd mijn diploma-uitreiking uitgesteld. Ik ben zeer vereerd dat ik nu onderdeel uitmaak van een internationale gemeenschap die klinische standaarden voor het beroep opstelt. Het college is verspreid over verschillende landen. Daardoor ben ik verbonden met tandartsen en artsen in mijn vakgebied over de hele wereld.”

Het Royal College richt zich op gelijkheid, diversiteit en inclusie gezondheidsmedewerkers wereldwijd. Fernandes: “Helaas ervaren veel zorgprofessionals nog steeds discriminatie binnen hun beroep. Dit is geen exclusief probleem voor opkomende economieën en het is niet verkeerd om hierover te praten.”

“Dankzij mijn lidmaatschap kan ik nu - samen met mijn collega's en studenten - deze hoge standaarden en waarden, kennis en nieuwe ontwikkelingen ook bij ACTA implementeren.“