Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Bachelordagen succesvol

18 november 2022
Op 4 en 5 november waren de bachelordagen bij de VU voor het eerst sinds de coronacrisis weer live bij te wonen. De bachelordagen van de UvA van 12 t/m 19 november waren nog alleen online te volgen.

"Het is vanochtend heel druk geweest", zegt Rob, Ma1-student, mentor en ACTA-ambassadeur. "We hadden niet eens een paar minuten tijd om even koffie te drinken. Op de vraag wat zijn indruk is van de bezoekers lacht hij: "Verreweg de meeste bezoekers aan onze stand zijn supergemotiveerd en geïnformeerd en een klein percentage weet totaal niets en vraagt wat de studie eigenlijk inhoudt. Er lijkt geen middenweg te zijn."

Succesformule voor selectie

De ambassadeurs vertellen dat zoals verwacht de meeste bezoekers doelgericht vragen naar de selectieprocedure en tips over hoe de ambassadeurs zelf binnen zijn gekomen bij de opleiding. Kian, Ma-2 student: "Sommige bezoekers zijn enorm gefocust op deze studie en wij leggen dan uit dat er geen succesformule bestaat om aangenomen te worden. En dat een andere studie als 2e keuze wellicht ook goed is om te hebben. De selectie verloopt volgens een vast stramien van vwo-cijfers, een biomedische toets en het persoonlijk dossier. In de presentatie horen de geïnteresseerde studenten hoe de selectieprocedure eruit ziet en wij verwijzen hen naar alle informatie op ACTA.nl. We hebben de bezoekers een flyer meegegeven met de belangrijke data van het selectieproces.”

Saamhorigheid en gedeelde motivatie

Biba, Ba-2 student, vertelt: “Het is zo leuk om te zien hoe gemotiveerd de studenten zijn. Ik zie mezelf nog lopen, toen ik de Bachelordag bezocht enkele jaren geleden. Deze studie is zo specifiek, je hoeft niemand uit te leggen wat een tandarts is. De bezoekers komen voor de voorlichtingspresentatie en voor onze tips. Ik vind het leuk om mijn enthousiasme over te kunnen brengen voor de studie en de bijzondere sfeer die we bij ACTA ervaren door onze gedeelde liefde voor dit vak. Er zijn veel verplichte lesuren in het mooie ACTA-gebouw en je hebt veel contactmomenten met je jaargroep en andere studenten.”

Op de on campus bachelordagen op 4 en 5 november jongstleden van de VU zat de zaal bij de informatie sessies drie keer helemaal vol. Meer dan 600 mensen luisterden naar de praktische informatie van Geerling Langenbach en het bevlogen verhaal van Ma-2 student Celine. Het was enorm inspirerend om te luisteren naar een studente die vol passie en ambitie over haar studie en vak vertelt. Bekijk de video van Celine.

Online bachelorweek UvA

De Universiteit van Amsterdam organiseerde van 12 t/m 19 november een online bachelorweek. In de 3 sessies die ACTA verzorgde waren in totaal meer dan 300 geïnteresseerden aanwezig. Zij konden via de chat vragen stellen. De presentatie werd gegeven door Sandra Groeneveld, Geerling langenbach en 1 of 2 studenten. Groeneveld: “Het is boeiend om te merken hoe verschillende deze sessies zijn. De ene dag leeft een bepaald onderwerp, en de andere dag is dat weer iets anders.”

ACTA kan terugkijken op succesvolle bachelordagen. Maar het mooiste is wel dat we weer met elkaar konden ervaren hoe leuk de vibe is om studenten in spé te ontmoeten en mee te nemen in onze opleiding en het vak van tandarts. Op 26 november is er Proefstuderen bij ACTA. Er worden 400 studenten verwacht die worden rondgeleid door ons gebouw zodat ze echt ervaren hoe het is bij ons. Ook hiervoor wordt een verslag en worden foto's gemaakt.