Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Positieve ervaring met Augmented Reality Simulator ‘Dente’

4 juli 2024
In mei 2024 gebruikten studenten voor het eerst de Augmented Reality Simulator ‘Dente’ tijdens een OSCE-toets.

OSCE betekent Objective Structured Clinical Examination (OSCE). De OSCE wordt afgenomen aan het einde van het 3e jaar van de bachelor Tandheelkunde. Met de OSCE wordt gecontroleerd of studenten de praktische kwaliteiten hebben, en eventueel bijbehorende theorie kennen, die nodig zijn voor het afronden van de bacheloropleiding. Studenten doen 12 verschillende toetsen en voor 1 van de toetsen van de OSCE in mei 2024 is de Dente gebruikt.

Virtuele anesthesie-injectie

De studenten konden hun vaardigheden laten zien in de 'romp-anesthesietechniek'. De Dente gaf een realistisch beeld van de mondholte, het zachte weefsel en de 'tactiele sensatie van het mandibulaire bot', dat is gevoel dat je krijgt wanneer je het kaakbot aanraakt. Studenten gaven een anesthesie-injectie met een virtuele spuit.

Dente nog beter inzetten

Verschillende collega's hebben zich ingezet om dit nieuwe simulatie/naboots-systeem te gaan gebruiken voor de OSCE: Muus Evers, Chef de Clinique Bachelorkliniek, Jean-Pierre Ho, mondchirurg bij de sectie Mondziekten, kaakchirurgie en aangezichtschirurgie, en María Atenas van Digital Dentistry. María Atenas: “Ik begreep van de examinator dat de studenten positief waren over de Dente. We zijn bezig met het ontwikkelen van een vragenlijst om meer te weten te komen over de ervaringen van de studenten met het systeem. Met de reacties kunnen we Dente straks nog beter inzetten."

Digital Dentistry

digitaldentistry@acta.nl

4N-67