Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Tandheelkunde ACTA nummer 2 in wereldwijde QS Ranking 2024

10 april 2024
De internationale Quacquarelli Symonds (QS) is 10 april 2024 bekend gemaakt. In deze QS World University Rankings by subject 2024, staat Tandheelkunde van ACTA voor het 3de jaar achter elkaar op de 2e plek. De samenwerking van de 2 tandheelkundefaculteiten van UvA en VU neemt net als voorgaande jaren een toppositie in.

ACTA heeft een sterke 2e plek wereldwijd en is 1e van Nederland en 1e van Europa. Hans Romijn, decaan van ACTA over de positie van ACTA: ‘Wij zijn zeer trots op dit mooie resultaat. ACTA heeft een toppositie in de tandheelkunde'. Op de wereldwijde 1e plaats vinden we dit jaar weer de University of Michigan (USA). Lees meer over QS World University Rankings by Subject 2024: Dentistry.

Over de ranking

QS rangschikt vakgebieden aan de hand van 4 criteria: reputatie onder werkgevers, reputatie onder vakgenoten, citaties en H-index. Bij dat laatste criterium wordt impact (het aantal citaties) gekoppeld aan omvang (het aantal publicaties). QS breidde dit jaar haar aanpak fors uit door ook duurzaamheid, werkgelegenheidsresultaten en internationaal onderzoeksnetwerk te meten. Lees meer op de website van QS World University Ranking.