Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Thérèse Elkerbout wint World Dental Hygienist Award

15 mei 2024
Mondhygiënist, docent Bachelor 3 en klinisch epidemioloog Thérèse Elkerbout won de World Dental Hygienist Award in de categorie Onderzoek op 8 mei 2024. Op 12 juli 2024 ontvangt zij de prijs tijdens het International Symposium on Dental Hygiene in Seoul.

Naast haar werk als (geregistreerd) mondhygiënist leidt Thérèse de Stichting Help Uganda (HUG). Daarnaast werkt ze als vrijwilliger aan 'evidence-based dental hygiene' bij de sectie Parodontologie. Ze promoveerde in december 2022 bij de VU met haar proefschrift ‘Prevention and oral hygiene: instructions, toothbrush and mouthwash‘. De jury van de Award ziet haar door deze combinatie van werk en erkenning als leider in haar vakgebied.  

Thérèse: “Ik voel me vereerd dat ik de Sunstar World Dental Hygienist Award in het onderdeel Onderzoek heb gewonnen. Deze prijs is voor mij een mijlpaal. Ik wil graag iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt: de Sunstar Foundation, de jury van de International Federation of Dental Hygienists (IFDH) en mijn patiënten, studenten, vrienden en familie die voor mijn inzending hebben gestemd.”

Over de prijs

De Sunstar World Dental Hygienist Awards worden elke 2 jaar uitgereikt aan mondhygiënisten die belangrijk werk doen voor het vakgebied. Het is de 6e keer dat de prijs wordt uitgereikt. Er zijn prijzen in 6 onderdelen, waaronder onderzoek, onderwijs, zorg of maatschappelijke gezondheid. Een jury van mondhygiënisten en het aantal stemmen op de ingezonden video’s van deelnemers bepalen samen wie wint.

Meer informatie