Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Zainab Assy 1e ACTA-onderzoeker UvA-talentenprogramma

17 januari 2024
ACTA-onderzoeker Zainab Assy is sinds december 2023 - als 1e onderzoeker bij ACTA - begonnen aan een ACTA-loopbaantraject binnen een speciaal UvA-Talentenprogramma voor gepromoveerde onderzoekers.

ACTA wil meer diversiteit in het onderzoek en jong talent verder helpen. Het is belangrijk voor onze toekomst om tandartsen voor onderwijs en onderzoek bij ons te houden. Via het UvA-Talentenprogramma volgt een talentvolle docent-onderzoeker met een migratieachtergrond een meerjarig loopbaantraject. Het doel van het traject is een UHD-positie voor de deelnemer in 6 jaar. UvA betaalt 50% van de brutosalariskosten.

Zainab Assy de beste kandidaat

Zainab Assy is op 22 maart 2023 gepromoveerd bij hoogleraar Orale biochemie Floris Bikker (sectie Orale biochemie) en universitair hoofddocent Henk Brand (sectie Orale biochemie). Bikker: ‘Door het onderzoek van Zainab kunnen we de diagnostiek van monddroogte verbeteren. Zainab heeft gevonden dat de oorzaak van monddroogte kan relateren met specifieke monddroogte patronen in de mond.’

Op dit moment werkt ze bij Orale biochemie verder aan haar onderzoek naar speeksel. Daarnaast werkt ze ook als klinisch docent bij de sectie Cariologie. Assy: ‘Onderzoek naar speeksel is interessant en uitdagend; ik hoop dat ik hierin verder kan groeien.’

Divers en inclusief 

Het Talentenprogramma zorgt voor meer diversiteit en inclusiviteit. ACTA en UvA werken aan een inclusieve omgeving, waar je elkaar in alle vrijheid kunt accepteren en je leert waarin je hetzelfde bent en waarin je verschilt van de ander. Een inclusieve cultuur zorgt ervoor dat we aantrekkelijk zijn voor studenten, patiënten en medewerkers.