Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

ACTA Graduate School of Dentistry

Een graduate school is vaak binnen 1 universiteit georganiseerd en heeft als doel het verzorgen van onderzoekersopleidingen. In een Graduate School worden de researchmasters en de promotieopleiding samengebracht, met als een van de belangrijke doelstellingen een betere aansluiting tussen deze 2 trajecten.

Doelstelling

De doelstelling van ACTA Graduate School of Dentistry (AGSD) is het organiseren van een adequate opleiding van promovendi. Daarmee kunnen ze na het behalen van het doctoraat als zelfstandig onderzoeker opereren op een competitieve markt. ACTA kent geen researchmaster, zodat dit onderdeel, dat bij vele andere faculteiten deel uitmaakt van de graduate school, niet in de ACTA Graduate School is opgenomen. Wel wordt samengewerkt met de onderzoekstage in de Masterfase van de opleiding tandheelkunde bij ACTA en met de postinitiĆ«le opleidingen binnen ACTA.

Meer over AGSD

 • Voor wie?

  Er zijn binnen ACTA 3 groepen die te maken hebben met de ACTA Graduate School of Dentistry (AGSD):

  • studenten die een Researchmaster volgen;
  • post-graduate studenten die getraind worden in onderzoek dat deel uitmaakt van een postinitiĆ«le opleiding bij 1 van de klinische secties;
  • en promovendi.
 • Promoveren

  Bij ACTA werken ongeveer 150 onderzoekers aan hun promotieonderzoek. Dat zijn ACTA-medewerkers die naast hun andere werk promoveren of gastmedewerkers. ACTA Graduate School of Dentistry (AGSD) verzorgt de opleiding voor promovendi. Daarnaast heeft ACTA speciaal voor promovendi een onafhankelijke vertrouwenspersoon. Klik hier voor meer informatie over Promoveren.

 • Wilt u als promovendus aan de slag bij ACTA?

  Kijk dan bij het aanbod vacatures/wetenschap op:

Directeur Onderzoeksinstituut ACTA

Contactgegevens

ACTA t.a.v. directeur Onderzoek
Gustav Mahlerlaan 3004
1081 LA Amsterdam