ACTA leidt studenten op tot bevlogen, toekomstbestendige en maatschappelijk georiënteerde tandartsen. Tandartsen die optimaal zijn toegerust om als empathische, zelfverzekerde, klinisch vaardige en academisch geschoolde zorgverleners te werken. Samenwerking met patiënten en zorgverleners staat hoog in het vaandel en het bereiken en behouden van een optimale mondgezondheid als onderdeel van de algemene gezondheid staat centraal.
Een afgestudeerde ACTA-tandarts beschikt over een solide wetenschappelijke basis, academische kennis en vaardigheden. Bij ACTA word je tandarts van de toekomst.
Inspirerend onderwijs is belangrijk. Excellent onderwijs essentieel. Dat is de basis van ons curriculum en daar zijn we trots op. Wij zorgen ervoor dat onze studenten kunnen studeren en werken in een optimale omgeving. Dat ze kunnen oefenen in een perfect geoutilleerde (pre) klinische omgeving met de beste apparatuur. Wil je weten hoe we ons onderwijs vormgeven, wie verantwoordelijk is in de projecten en deelprojecten en welk eindresultaat we met elkaar nastreven? We vertellen je er graag meer over op de projectpagina’s Nieuw Curriculum Tandheelkunde, Portfolio en Activerend Onderwijs/TLC. Bekijk hier de programmastructuur.
Zo zijn we samen onderweg naar Excellent en Inspirerend Onderwijs.
Excellent en Inspirerend Onderwijs
Interessante feiten
Interviews
-
Microbiologie in de Tandheelkunde: een interview met Ilona Persoon en Emili Milenkovic
Ilona, waar ben je tevreden of enthousiast over?
“Eigenlijk ben ik tevreden over het hele blok, over alle wijzigingen die we hebben ingevoerd! En: ook de studenten zijn tevreden! Voorafgaand aan het blok en ook na afloop heb ik met de jaarvertegenwoordigers overlegd. Dat waren prettige gesprekken, en zo kon ik ook vooraf doorgeven wat logistieke knelpunten zouden kunnen zijn, bijvoorbeeld hoe de studenten toegang tot de aanbevolen leerboeken konden krijgen. De studenten deelden deze informatie met hun jaargenoten in de groepsapp, en waren zo goed geïnformeerd. Ook heb ik de studentenevaluatie met de jaarvertegenwoordigers besproken. De studenten gaven aan dat ze het erg motiverend vonden dat alle onderdelen meetelden voor hun eindcijfer.” Lees het hele interview. -
Over het blok Orgaansystemen: interview met Geerling Langenbach en Merel Nanne
Lees het mini-interview met docent en blokcoördinator (en opleidingsdirecteur Bachelor) Geerling Langenbach en Bachelor-1 studente Merel Nanne.
Lees meer over de expertisegroep Activerend Onderwijs/TLC
Heb je een vraag over het programma?
Neem dan contact op met de programmamanager Marius L. van Engelenburg-Hanekom