Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Contractonderzoek

Meer over informatie inzake contractonderzoek.

Hier vind je de informatie inzake contractonderzoek. 

Contractonderzoek

 • Contractonderzoek bij ACTA

  De gebitstoestand en mondgezondheid is de afgelopen decennia sterk verbeterd, toch lijdt nog steeds een aanzienlijk deel van de bevolking aan de gevolgen van mondziekten. Cariës en parodontitis komen nog steeds veel voor met alle gevolgen van dien. Er is behoefte aan betere preventieve middelen en maatregelen die tegenwoordig vaker ondersteund worden door innovatieve software en leefstijladviezen. Daarnaast is er ook steeds meer vraag naar innovatieve methoden en materialen voor onderhoud en herstel van het gebit en kaak. Deze moeten eenvoudig, efficiënt en kosteneffectief in de tandartspraktijk toegepast kunnen worden.

  Wat biedt ACTA?

  • we hebben de mogelijkheid om experimentele producten en protocollen in een klinische omgeving te testen en valideren;
  • we leveren een resultaat dat wetenschappelijk is onderbouwd en gebruikt kan worden bij verdere ontwikkeling en introductie van nieuwe materialen en methoden;
  • we werken op vertrouwelijke basis met partners om de belangen van opdrachtgever en patiënten optimaal te waarborgen.
 • Toonaangevend onderzoek

  Het tandheelkundig onderzoek van ACTA behoort tot de wereldtop, zo staan we op nummer 2 in de QS World University Rankings by Subject. Ons onderzoek is meestal multidisciplinair, bestrijkt de volle breedte van de tandheelkunde en heeft raakvlakken met zowel geneeskunde, biologie en scheikunde als psychologie. Daarvoor wordt in Amsterdam samengewerkt met onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam, de Vrije Universiteit en het Amsterdam UMC. Daarnaast participeert ACTA in diverse internationale netwerken waarin wordt samengewerkt met top Dental Schools en universiteiten van over de hele wereld.

  Meer informatie
  Cases: preventieve tandheelkunde, materiaalwetenschappen, en implantologie en prothetiek
 • Ontwikkeling & Innovatie

  Ons onderzoek is onderverdeeld in 2 onderzoeksprogramma's: Orale Infecties en Ontstekingen en Orale Regeneratieve Geneeskunde. Teams van hoogleraren, universitair (hoofd)docenten, specialisten, promovendi en studenten in opleiding tot tandartszijn verantwoordelijk voor het onderzoek binnen die onderzoeksprogramma's. ACTA verricht patiëntgebonden onderzoek in een state-of-the-art onderzoeks- en klinische omgeving en investeert continu in mensen en nieuwe apparatuur.

  Meer informatie
  Onderzoek bij ACTA
 • Partnership

  ACTA is al jarenlang partner van toonaangevende bedrijven die de tandheelkunde (mede) innoveren. Dergelijke bedrijven zijn continu op zoek naar nieuwe proposities voor hun klanten die wetenschappelijk getest en bewezen zijn. We zijn partner van bedrijven in Nederland, Europa en werken ook samen met een groot aantal mondiale spelers. We werken vanuit wetenschappelijke interesse voor opdrachtgevers. Dat betekent dat het resultaat meestal een wetenschappelijke publicatie is die in een relevant tijdschrift kan worden gepubliceerd.

 • Hygiëne, infectie en preventie

  Naast het wetenschappelijk testen van experimentele producten en protocollen in een klinische omgeving, geeft ACTA ook algemeen en specifiek advies op het gebied van hygiëne en infectiepreventie aan tandarts/mondzorgpraktijken en bedrijven. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor cursussen en workshops, ook Incompany, en advies op locatie over het inrichten en aanpassen van de tandartspraktijk, en het implementeren van richtlijnen en training.

  Voor meer informatie
  infectiepreventie@acta.nl
 • Contact

  Het onderzoek voor industriële partners wordt uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van ACTA Dental Research BV (ADR). ADR is een professionele organisatie die de afspraken met opdrachtgevers maakt over de voorwaarden waaronder het onderzoek uitgevoerd wordt. Dit betreft zaken zoals: de omvang van het project, de doorlooptijd, communicatie en rapportage, kosten, intellectueel eigendom en overige juridische zaken. Dat levert kortere lijnen en snellere besluitingvorming op tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. Alle contracten die ADR met partners overeenkomt worden door gekwalificeerde ACTA-wetenschappers uitgevoerd.

  Neem voor meer informatie over ACTA Dental Research BV contact op met:

  Wat
  Wie
  Directeur ADRir. Willem Fokkema
  E-mailw.t.fokkema@acta.nl
  Telefoon
  +31 (20) 59 80440