Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Contractonderzoek

Het onderzoek voor industriële partners wordt uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van ACTA Dental Research BV (ADR). ADR is een professionele organisatie die de afspraken met opdrachtgevers maakt over de voorwaarden waaronder het onderzoek uitgevoerd wordt.

Dit betreft zaken zoals: de omvang van het project, de doorlooptijd, communicatie en rapportage, kosten, intellectueel eigendom en overige juridische zaken. Dat levert kortere lijnen en snellere besluitingvorming op tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. Alle contracten die ADR met partners overeenkomt worden door gekwalificeerde ACTA-wetenschappers uitgevoerd.

Wat biedt ACTA?

 • we hebben de mogelijkheid om experimentele producten en protocollen in een klinische omgeving te testen en valideren;
 • we leveren een resultaat dat wetenschappelijk is onderbouwd en gebruikt kan worden bij verdere ontwikkeling en introductie van nieuwe materialen en methoden;
 • we werken op vertrouwelijke basis met partners om de belangen van opdrachtgever en patiënten optimaal te waarborgen.

Meer over contractonderzoek

 • Visie

  De gebitstoestand en mondgezondheid is de afgelopen decennia sterk verbeterd, toch lijdt nog steeds een aanzienlijk deel van de bevolking aan de gevolgen van mondziekten. Cariës en parodontitis komen nog steeds veel voor met alle gevolgen van dien. Er is behoefte aan betere preventieve middelen en maatregelen die tegenwoordig vaker ondersteund worden door innovatieve software en leefstijladviezen. Daarnaast is er ook steeds meer vraag naar innovatieve methoden en materialen voor onderhoud en herstel van het gebit en kaak. Deze moeten eenvoudig, efficiënt en kosteneffectief in de tandartspraktijk toegepast kunnen worden.

 • Toonaangevend onderzoek

  Het tandheelkundig onderzoek van ACTA behoort tot de wereldtop, zo staan we op nummer 2 in de QS World University Rankings by Subject. Ons onderzoek is meestal multidisciplinair, bestrijkt de volle breedte van de tandheelkunde en heeft raakvlakken met zowel geneeskunde, biologie en scheikunde als psychologie. Daarvoor wordt in Amsterdam samengewerkt met onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam, de Vrije Universiteit en het Amsterdam UMC. Daarnaast participeert ACTA in diverse internationale netwerken waarin wordt samengewerkt met top Dental Schools en universiteiten van over de hele wereld.

  Voor meer informatie

  Cases: preventieve tandheelkunde, materiaalwetenschappen, en implantologie en prothetiek

 • Ontwikkeling & Innovatie

  Ons onderzoek is onderverdeeld in 3 onderzoeksprogramma's (ook wel onderzoekszwaartepunt genoemd): Prevention & Public Health, Immunity & Oral Health en Regenerative & Reconstructive Dentistry. Teams van hoogleraren, universitair (hoofd)docenten, specialisten, promovendi en studenten in opleiding tot tandartszijn verantwoordelijk voor het onderzoek binnen die onderzoeksprogramma's. ACTA verricht patiëntgebonden onderzoek in een state-of-the-art onderzoeks- en klinische omgeving en investeert continu in mensen en nieuwe apparatuur.

 • Partnership

  ACTA is al jarenlang partner van toonaangevende bedrijven die de tandheelkunde (mede) innoveren. Dergelijke bedrijven zijn continu op zoek naar nieuwe proposities voor hun klanten die wetenschappelijk getest en bewezen zijn. We zijn partner van bedrijven in Nederland, Europa en werken ook samen met een groot aantal mondiale spelers. We werken vanuit wetenschappelijke interesse voor opdrachtgevers. Dat betekent dat het resultaat meestal een wetenschappelijke publicatie is die in een relevant tijdschrift kan worden gepubliceerd.

 • Hygiëne, infectie en preventie

  Naast het wetenschappelijk testen van experimentele producten en protocollen in een klinische omgeving, geeft ACTA ook algemeen en specifiek advies op het gebied van hygiëne en infectiepreventie aan tandarts/mondzorgpraktijken en bedrijven. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor cursussen en workshops, ook Incompany, en advies op locatie over het inrichten en aanpassen van de tandartspraktijk, en het implementeren van richtlijnen en training. 

  Neem voor meer informatie contact op via Infectiepreventie@acta.nl

ACTA Dental Research BV

Neem contact op via:

Bekijk de contactinformatie van ACTA

Contactpersoon