Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

INORE

Onderzoek naar prebiotica en mondgezondheid.

Sommige voedingsstoffen kunnen de groei van goede bacteriën stimuleren zodat ziekmakende bacteriën worden onderdrukt. Dit kan positieve effecten hebben op de mondgezondheid zoals minder tandvleesontstekingen. Tijdens dit onderzoek wordt het prebiotische effect in de mond van het voedingsmiddel inuline onderzocht.

Check of u in aanmerking komt voor deelname

En meld u direct aan!

Vul het formulier in

Naar wie zijn wij op zoek?

Wij zoeken 62 gezonde personen met een gezonde mond van 16 t/m 35 jaar (met uitzondering van tandartsen, mondhygiënisten of studenten die een opleiding tandheelkunde bij ACTA of mondzorgkunde bij InHolland volgen).

Wat houdt uw deelname in?

In de maanden mei, juni en juli komt u in totaal 8 keer langs voor enkele eenvoudige metingen. De afspraken duren ongeveer 30 minuten. Onderdeel van uw deelname is dat u gedurende 6 weken viermaal daags uw mond spoelt met een oplossing van het testproduct (het voedingsmiddel inuline) of de placebo, deze hebben een zoete of  zoute smaak. Deze mondspoeling lost u zelf van tevoren op in kraanwater. 2 van de 6 weken vragen we u om uw gebit niet te reinigen (niet tanden poetsen, tanden stoken, flossen, mondspoeling gebruiken etc). Dit kan geen kwaad voor het gebit, omdat we tijdens de screening onderzoeken of u geschikt bent om mee te doen aan dit onderzoek.

Het onderzoek vindt plaats in mei t/m juli 2022 op de dinsdagen en woensdagen. Belangrijk is dat u een geldig BSN‐nummer heeft en dat u de afspraken nakomt. Aan het einde van het onderzoek ontvangt u een financiële vergoeding van € 400,00.

Bereikbaarheid

Het onderzoek vindt plaats bij Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam in Amsterdam. Lees hier meer over de bereikbaarheid van ACTA.

Documenten