Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Medisch-wetenschappelijk onderzoek

Bij ACTA wordt veel wetenschappelijk onderzoek gedaan.

Bij ACTA wordt veel wetenschappelijk onderzoek gedaan, bijvoorbeeld om de kwaliteit van tandheelkundige zorg verder te verbeteren of om nieuwe behandeltechnieken te ontwikkelen.

Meedoen aan een onderzoek

Soms zijn voor die onderzoeken vrijwillgers nodig. Zou u mee willen doen aan zo'n onderzoek? Dan kunt vrijblijvend informatie aanvragen. Lees ook de informatie onder het kopje Mee­doen aan we­ten­schap­pe­lijk on­der­zoek.

Onderzoeksrapportages

Wij delen onze onderzoeksresultaten graag met u. Maar soms voeren we ook onderzoek uit in opdracht. Vanwege afspraken kunnen we die onderzoekresultaten niet altijd met u delen. Lees de informatie onder het kopje Onderzoeksresultaten. 

Medische ethische toetsingscommissie VUmc

Al het medisch-wetenschappelijk onderzoek met vrijwillgers is goedgekeurd door de medisch-ethische toetsingscommissie van het VU medisch centrum (METc VUmc).

Bescherming persoonsgegevens

ACTA kan uw anonieme gegevens gebruiken voor wetenschappelijk onderzoek of het onderwijs. Als uit die gegevens kan worden achterhaald om wie het gaat, dan vragen wij daarvoor uiteraard altijd toestemming. Lees de informatie onder het kopje On­der­zoek met bi­o­lo­gisch ma­te­ri­aal. 

Meer over medisch-wetenschappelijk onderzoek

 • Mee­doen aan we­ten­schap­pe­lijk on­der­zoek

  Lopend onderzoek

  • PROM-studies | Aanmelding open voor vervolgonderzoek in 2020

  Deelname

  Deelname aan medisch-wetenschappelijk onderzoek is altijd vrijwillig. U beslist dus zelf of u mee wilt doen. Ook mag u altijd uw toestemming weer intrekken.

  Onderzoeksinformatie

  U krijgt van de onderzoeker/behandelaar informatie over:

  • de aard en het doel van het onderzoek;
  • de voor- en nadelen van deelname;
  • de eventuele risico's.

  Tijdens een gesprek kunt u al uw vragen kwijt over het onderzoek. Daarnaast ontvangt u ook altijd een informatiebrief. Daarin staat een samenvatting van alle relevante informatie. Neem die informatie in alle rust door. Beslis pas daarna of uw wilt deelnemen. Wilt u meewerken? Dan vraagt de behandelaar/onderzoeker u een toestemmingsformulier te ondertekenen.

  Uw gegevens anoniem

  Werkt u mee aan een onderzoek? Dan kunnen uw gegevens ook gebruikt worden voor ander onderzoek, buiten ACTA. Die gegevens worden altijd anoniem verstrekt.

 • On­der­zoek met bi­o­lo­gisch ma­te­ri­aal

  Biologisch materiaal, zoals tanden en kiezen, kan na een behandeling gebruikt worden voor wetenschappelijk onderzoek of het onderwijs. ACTA mag dit zonder uw toestemming doen. Als uit die gegevens kan worden achterhaald om wie het gaat, dan vragen wij daarvoor uiteraard altijd uw toestemming. Heeft u bezwaar tegen het gebruik van uw biologisch materiaal? Laat dit dan gerust uw behandelaar/onderzoeker weten.

 •  Onderzoeksresultaten 

  Wij delen graag met u wat wij hebben geleerd van ons wetenschappelijk onderzoek. Vanwege afspraken met opdrachtgevers kunnen wij alleen niet altijd de onderzoeksrapportages met u delen.

  Resultaten
  Hier vindt u de resultaten van de volgende onderzoeken:

  Op dit moment hebben wij geen resultaten. Dank u voor uw interesse. Houdt de website in de gaten voor nieuw wetenschappelijk onderzoek.

Misschien ben je hier ook naar op zoek?

Meer informatie

Directeur Onderzoek

+31 20 59 80558

ACTA t.a.v. directeur Onderzoek
Gustav Mahlerlaan 3004
1081 LA Amsterdam

Contactpersoon

 • Prof. dr. Bruno Loos  
 • Directeur bij Directie Onderzoeksinstituut & Professor (Parodontologie)
Loos-BG_tcm251-251102.jpeg