Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Orale Radiologie

Het vakgebied Orale Radiologie is gericht op het zichtbaar maken van weefsel in en rondom de mondholte met behulp van röntgenstraling.

Wat doet Orale Radiologie?


De sectie heeft geavanceerde apparatuur voor radiologische diagnostiek. Naast het maken en beoordelen van röntgenfoto’s houden de medewerkers van de sectie zich bezig met onderwijs en onderzoek. Het onderzoek is gericht op doelmatigheid, (stralings)veiligheid en diagnostische nauwkeurigheid van diagnostische systemen.

Patiënten

Zowel patiënten van binnen als van buiten ACTA kunnen bij de sectie Orale Radiologie terecht voor het maken van röntgenfoto’s. Röntgenfoto’s worden ook gemaakt door studenten van de opleidingen Mondzorgkunde en Tandheelkunde, onder begeleiding van de klinische staf (tandartsen en radiologen).

Wie zijn wij?

Wilt u een patiënt verwijzen?

 • Verwijzers

  U kunt patiënten naar de sectie Orale Radiologie verwijzen voor het maken van röntgenopnamen. De sectie heeft geavanceerde apparatuur voor radiologische diagnostiek. Naast intra-orale opnamen, panorama-opnamen en schedelprofiel-opnamen, worden ook CBCT onderzoeken gemaakt. Wanneer u een patiënt verwijst voor het maken van een CBCT onderzoek, ontvangt u de 3D opnamen digitaal, om zo zelf het volume te kunnen bekijken. Tevens ontvangt u relevante doorsneden en een rapport met alle bevindingen.

  U kunt uw patiënt naar ons verwijzen door een verwijsbrief te downloaden of een eigen verwijsbrief naar ACTA sturen. Geeft u altijd zo specifiek mogelijk aan:

  • om welke patiënt het gaat
  • wat de reden is van het röntgenonderzoek
  • wat uw verzoek is qua keuze van de röntgenopname
  • hoe u de digitale beelden wilt ontvangen

  U kunt de verwijsbrief per mail sturen aan radiologie@acta.nl of opsturen naar het volgende adres:

  ACTA
  T.a.v. dienst Afspraken & Informatie
  Postbus 7822
  1008 AA Amsterdam 


  De patiënt kan zelf een afspraak maken via telefoonnummer(020) 598 0380. Binnen een week na het röntgenonderzoek ontvangt u de gevraagde opname(n) en het eventuele bijbehorende verslag.

Meer weten?

Orale Radiologie

Bent u doorverwezen?

(020) 598 0380 op werkdagen van 7.30 tot 17.15 uur | Als u een verwijzing heeft en een afspraak wilt maken, dan neemt u contact op met ACTA dienst Afspraken & Informatie. 

Wij zijn te vinden op ACTA Amsterdam, 4e etage

Bekijk de contactinformatie van ACTA

Wilt u informatie over uw behandeling of een reeds gemaakte afspraak?

(020) 598 0603 | Als u meer informatie wilt over uw behandeling of een reeds gemaakte afspraak, dan neemt u contact op met sectie Orale Radiologie.