Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Orale Radiologie en Digital Dentistry

Het vakgebied Orale Radiologie en Digital Dentistry is gericht op het zichtbaar maken van weefsel in en rondom de mondholte met behulp van röntgenstraling.

Wat doet Orale Radiologie en Digital Dentistry?


De sectie heeft geavanceerde apparatuur voor radiologische diagnostiek. Naast het maken en beoordelen van röntgenfoto’s houden de medewerkers van de sectie zich bezig met onderwijs en onderzoek. Het onderzoek is gericht op doelmatigheid, (stralings)veiligheid en diagnostische nauwkeurigheid van diagnostische systemen.

Patiënten

Zowel patiënten van binnen als van buiten ACTA kunnen bij de sectie Orale Radiologie en Digital Dentistry terecht voor het maken van röntgenfoto’s. Röntgenfoto’s worden ook gemaakt door studenten van de opleidingen Mondzorgkunde en Tandheelkunde, onder begeleiding van de klinische staf (tandartsen en radiologen).

Wie zijn wij?

Wilt u een patiënt verwijzen?

 • Verwijzers

  U kunt patiënten naar de sectie Orale Radiologie en Digital Dentistry verwijzen voor het maken van röntgenopnamen. De sectie heeft geavanceerde apparatuur voor radiologische diagnostiek. Naast intra-orale opnamen, panorama-opnamen en schedelprofiel-opnamen, worden ook CBCT onderzoeken gemaakt. Wanneer u een patiënt verwijst voor het maken van een CBCT onderzoek, ontvangt u de 3D opnamen digitaal, om zo zelf het volume te kunnen bekijken. Tevens ontvangt u relevante doorsneden en een rapport met alle bevindingen.

  U kunt uw patiënt naar ons verwijzen door een verwijsbrief te downloaden of een eigen verwijsbrief naar ACTA sturen. Geeft u altijd zo specifiek mogelijk aan:

  • om welke patiënt het gaat
  • wat de reden is van het röntgenonderzoek
  • wat uw verzoek is qua keuze van de röntgenopname
  • hoe u de digitale beelden wilt ontvangen

  U kunt de verwijsbrief per mail sturen aan radiologie@acta.nl of opsturen naar het volgende adres:

  ACTA
  T.a.v. dienst Afspraken & Informatie
  Postbus 7822
  1008 AA Amsterdam 


  De patiënt kan zelf een afspraak maken via telefoonnummer 020-598 03 80. Binnen een week na het röntgenonderzoek ontvangt u de gevraagde opname(n) en het eventuele bijbehorende verslag.

Meer weten?

 • Verrichtingenoverzicht

  Hier vindt u het overzicht van de prestatiecodes voor de behandelingen van Orale Radiologie en Digital Dentistry. Met deze codes kunt u naar uw zorgverzekeraar voor de declaratie van uw behandelingen. Voor het meest recente tarievenoverzicht gaat u naar Tarieven.

 • Onderzoek

  Ons onderzoek is onderverdeeld in 3 onderzoeksprogramma's: Prevention & Public Health, Immunity & Oral Health en Regenerative & Reconstructive Dentistry.

Orale Radiologie en Digital Dentistry

Bent u doorverwezen?

020-598 03 80 op werkdagen van 7.30 tot 17.15 uur | Als u een verwijzing heeft en een afspraak wilt maken, dan neemt u contact op met ACTA dienst Afspraken & Informatie. 

Orale radiologie
4e etage
Gustav Mahlerlaan 3004
1081LA Amsterdam

Wilt u informatie over uw behandeling of een reeds gemaakte afspraak?

020-598 06 03 | Als u meer informatie wilt over uw behandeling of een reeds gemaakte afspraak, dan neemt u contact op met sectie Orale Radiologie.