Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Orale Radiologie

Het vakgebied Orale Radiologie is gericht op het zichtbaar maken van weefsel in en rondom de mondholte met behulp van röntgenstraling.

De sectie heeft geavanceerde apparatuur voor radiologische diagnostiek. Naast het maken en beoordelen van röntgenfoto’s houden de medewerkers van de sectie zich bezig met onderwijs en onderzoek. Het onderzoek is gericht op doelmatigheid, (stralings)veiligheid en diagnostische nauwkeurigheid van diagnostische systemen.

Patiënten

Zowel patiënten van binnen als van buiten ACTA kunnen bij de sectie Orale Radiologie terecht voor het maken van röntgenfoto’s. Röntgenfoto’s worden ook gemaakt door studenten van de opleidingen Mondzorgkunde en Tandheelkunde, onder begeleiding van de klinische staf (tandartsen en radiologen).

Contact

Heeft u een verwijzing en wilt u een afspraak maken, neem dan contact op via het volgende telefoonnummer: ACTA dienst Afspraken & Informatie Tel: (020) 598 0380. Wilt u meer informatie over uw behandeling of een reeds gemaakte afspraak bij de sectie Orale Radiologie, neem dan contact op via: balie sectie Orale Radiologie Tel: (020) 598 0603.

Openingstijden en bereikbaarheid
Uw behandeling bij de sectie Orale Radiologie vindt plaats in Amsterdam. U vindt ons via: Contact.

Wie zijn wij?

Meer weten?

 • Verrichtingenoverzicht

  Hier vindt u het overzicht van de prestatiecodes voor de behandelingen van Orale Radiologie. Met deze codes kunt u naar uw zorgverzekeraar voor de declaratie van uw behandelingen. Voor het meest recente tarievenoverzicht gaat u naar Tarieven.

 • Verwijzers

  U kunt patiënten naar de sectie Orale Radiologie verwijzen voor het maken van röntgenopnamen. De sectie heeft geavanceerde apparatuur voor radiologische diagnostiek. Naast intra-orale opnamen, panorama-opnamen en schedelprofiel-opnamen, worden ook CBCT onderzoeken gemaakt. Wanneer u een patiënt verwijst voor het maken van een CBCT onderzoek, ontvangt u de 3D opnamen digitaal, om zo zelf het volume te kunnen bekijken. Tevens ontvangt u relevante doorsneden en een rapport met alle bevindingen.

 • Wilt u een patiënt verwijzen?

  U kunt uw patiënt naar ons verwijzen door een verwijskaart te downloaden of een verwijsbrief naar ACTA sturen. Geeft u altijd zo specifiek mogelijk aan:

  • om welke patiënt het gaat
  • wat de reden is van het röntgenonderzoek
  • wat uw verzoek is qua keuze van de röntgenopname
  • hoe u de digitale beelden wilt ontvangen

  U kunt de verwijsbrief of -kaart meegeven aan de patiënt of opsturen naar het volgende adres:

  ACTA
  T.a.v. dienst Afspraken & Informatie
  Postbus 7822
  1008 AA Amsterdam 

  De patiënt kan zelf een afspraak maken via telefoonnummer(020) 598 0380. Binnen een week na het röntgenonderzoek ontvangt u de gevraagde opname(n) en het eventuele bijbehorende verslag.

 • Onderzoek

  Het onderzoek van ACTA is onderverdeeld in 2 onderzoeksprogramma's: Orale Infecties en Ontstekingen en Orale Regeneratieve Geneeskunde met daarbinnen aandacht voor diverse onderwerpen. Orale Radiologie valt onder het onderzoeksprogramma Orale Regeneratieve Geneeskunde.