Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

HIP-toets

Meer over de HIP-toets

De HIP-toets 2020 voor het studiejaar 2020-2021 is van vrijdag 16 oktober tot vrijdag 30 oktober 2020 23.55 uur. Het behalen van de HIP-toets is een voorwaarde voor werken op de kliniek, voor zowel studenten als medewerkers. Je ontvangt een persoonlijke uitnodiging via de e-mail. De toets wordt afgenomen in Testvision. ACTA-studenten kunnen inloggen met hun VU-web-ID. Alle andere deelnemers ontvangen een persoonlijke inlognaam en een wachtwoord.

We raden je aan de ACTA-protocollen en de KNMT-richtlijn infectiepreventie in mondzorgpraktijken (2016) bij de hand te houden. Deze zijn te vinden op www.acta-zorgnet.nl. Je kunt inloggen met je VU-web-ID of InHolland-ID. Onder de tab Infectiepreventie staan alle protocollen en de Richtlijn infectiepreventie in mondzorgpraktijken. Binnen ACTA gelden in 1e instantie de ACTA-protocollen. Als hierin onvoldoende informatie te vinden is, dan kan de KNMT-richtlijn worden geraadpleegd.

Bij de HIP-toets gelden de volgende regels: 

  • Je hebt 120 minuten de tijd om de toets te maken. 
  • De vragenbank van de HIP-toets bevat vragen in verschillende categorie├źn.
  • Voor de toets worden 30 meerkeuze vragen random uit de vragenbank gehaald en je wordt gevraagd deze te beantwoorden.
  • De toets wordt met een voldoende afgesloten als een minimale score van 85% is behaald. 
  • Voor Ba1 bestaat de toets uit 30 vragen over een beperkt aantal onderwerpen. De toets wordt met een voldoende afgesloten als een minimale score van 85% is behaald.
  • Deelnemers krijgen in totaal 2 gelegenheden om de HIP-toets te maken.
  • Heeft u de HIP-toets na 2 gelegenheden niet gehaald, neem dan contact op met: hip-toets@acta.nl
  • Via de resultatenpagina krijg je inzage in de uitslag van de toets. Je ziet alle vragen terug en welk juist of niet juist zijn beantwoord. De onjuist beantwoorde vragen kun je nog eens nalezen. Onder de leerstofverwijzing staat waar je het juiste antwoord kunt terugvinden. 
  • Je ontvangt geen e-mail wanneer je geslaagd bent voor de toets. Met een minimale score van 90% ben je geslaagd voor de toets. Voor een bewijs hiervan, kun je een printscreen maken van je resultatenpagina. na.

Ben je student en van mening dat je de HIP-toets niet meer hoeft te maken, omdat je geen klinische activiteiten meer hoeft uit te voeren. Neem dan zo snel mogelijk contact op met hip-toets@acta.nl om dit toe te lichten. Let op: zolang je nog in witte kleding wordt verwacht, hoor je in het bezit te zijn van een geldige HIP-toets.