Verlof
-
Zwangerschapverlof en bevallingsverlof
Als je zwanger bent, dan heb je standaard recht op 6 weken zwangerschapsverlof en 10 weken bevallingsverlof. Je kunt het verlof tussen 6 tot 4 weken voor de bevallingsdatum in laten gaan. Als je voor 4 weken kiest, dan worden de 2 weken aan je bevallingsverlof toegevoegd. Ben je zwanger van meerdere kinderen (meerling), dan kun je het verlof tussen 10 en 8 weken voor de bevallingsdatum laten ingaan.
Ligt je kindje langer dan 7 dagen na de bevalling nog in het ziekenhuis, dan heb je mogelijk recht op extra bevallingsverlof.
Ga naar Zwangerschaps- en bevallingsverlof.
-
(Aanvullend) geboorteverlof of partnerverlof
In totaal heb je recht op 7 weken verlof. Naast 5 dagen wettelijk verlof, kun je gebruik maken van de UvA-regeling Buitengewoon verlof en Aanvullend geboorteverlof. Het buitengewoon verlof moet je binnen 20 dagen na de bevalling opnemen. Het wettelijke verlof en het aanvullend verlof binnen 6 maanden na de bevalling.
Ga naar Buitengewoon verlof.
-
Adoptieverlof en pleegzorgverlof
Bij adoptie of opname van een pleegkind heb je recht op 6 weken onbetaald verlof.
Ga naar Buitengewoon verlof.
-
Ouderschapsverlof
Als je 1 of meer kinderen hebt in de leeftijd tot 8 jaar, dan kun je ouderschapsverlof opnemen. Het verlof is voor een deel betaald. Ook heb je recht op onbetaald ouderschapsverlof. Het verlof kun je gebruiken voor 13x de uren per week die in je contract staan. Je salaris wordt dan voor 62,5% uitbetaald. Je moet het verlof minimaal 2 maanden vooraf aanvragen.
Ga naar Ouderschapsverlof gedeeltelijk betaald en Onbetaald ouderschapsverlof.
-
Buitengewoon verlof
Buitengewoon verlof kun je opnemen als bijvoorbeeld calamiteitenverlof, zorgverlof en verlof voor een IVF-traject.
Ga naar Verlof voor meer informatie.
Servicedesk HRM
Contactpersoon