Tot september 2025 is er vooral aandacht voor het uitbreiden van de digitale portfolio-omgeving en het verder ontwikkelen van het portfolio, met speciale aandacht voor de EPA’s en docentprofessionalisering in de masterkliniek. Bekijk daarvoor ook de deelprojecten op deze pagina.
Wat is een digitaal portfolio?
Het digitale portfolio is een hulpmiddel om de ontwikkeling en vaardigheden van studenten te meten. Het moet studenten helpen zich beter te ontwikkelen als professionele zorgverlener, waardoor ze volledig zijn voorbereid op de beroepspraktijk en zelfverzekerd kunnen starten aan hun loopbaan.
Studenten laten in hun portfolio zien hoe ze zich ontwikkelen en oordelen daar ook zelf over; het moedigt ze aan bewust na te denken over het niveau van zelfstandigheid op de verschillende deelgebieden.
De bewijzen daarvoor verzamelt de student tijdens de vakken/blokken die er nu al zijn via EPA-formulieren en andere feedbackformulieren, maar er worden ook nieuwe blokken en lijnen ontwikkeld die de ontbrekende vaardigheden moeten aanvullen. Ieder leermoment met duidelijke feedback, en daarna een reflectie-opdracht, noemen we een ‘datapunt’. Alle datapunten samen vormen een beeld van de professionele ontwikkeling van de student. Studenten wordt gevraagd om zelf de controle hierover te nemen door een professioneel ontwikkelplan te schrijven met deze datapunten. Hierin worden ze begeleid door een coach.