Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Specialisaties

Wil jij als tandarts graag verder specialiseren? ACTA biedt de volgende specialisaties aan: Kaakchirurgie en Orthodontie.

Een heel klein gedeelte van de afgestudeerden kan opgeleid worden tot medisch specialist (orthodontist of kaakchirurg). Om kaakchirurg te worden moet je ook over een afgeronde opleiding Geneeskunde beschikken.

Orthodontist of kaakchirurg worden?

  • Orthodontie

    De sectie Orthodontie biedt tandartsen een 4-jarige voltijdse internationale postdoctorale opleiding in de Dento-Maxillaire Orthopaedie oftewel orthodontie. De opleiding voldoet aan de Erasmus-eisen en leidt tot inschrijving als specialist in de orthodontie volgens EU-richtlijn 78/686/EEG. Het programma is goedgekeurd en erkend door het College Tandheelkundige Specialismen (CTS) van de NMT, de beroepsvereniging voor tandartsen en tandspecialisten in Nederland. Het doel van deze opleiding is het bevorderen van levenslang leren, het doen van onderzoek op het gebied van orthodontie en het ondersteunen van de tandheelkundige opleiding in het algemeen. Bekijk dan de pagina over Orthodontie.

  • Kaakchirurgie

    De opleiding tot kaakchirurg wordt georganiseerd via het Amsterdam UMC.