Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Studentenleven

Hoe vul jij je leven in naast je studie?

Kom meer te weten over hoe jij jouw leven naast je studie optimaal kan opvullen en haal zo het beste uit je studentenleven!

Studentenleven

 • Facultaire studentenraad

  De Facultaire Studentenraad ACTA wordt democratisch gekozen door de studenten van ACTA. Zij bestaat uit 8 studenten. De studentenraad overlegt onder andere met het ACTA-bestuur over organisatorische en onderwijskundige aspecten op de faculteit. De FSR-ACTA heeft een aantal wettelijke advies- en instemmingsrechten, zoals over de onderwijs- en examenregeling. Kortom, de Facultaire Studentenraad ACTA bewaakt en vertegenwoordigt de belangen van de studenten.

  Wat doet de studentenraad?

  • De Studentenraad kent als geen ander de regels en richtlijnen binnen het onderwijs. Studenten die ergens tegenaan lopen of ergens niet uit komen, kunnen contact opnemen.
  • De Studentenraad stelt gemeenschappelijke studieproblemen aan de orde bij het bestuur en diverse onderwijslagen.
  • De Studentenraad overlegt met diverse onderwijsorganen om de studie Tandheelkunde te verbeteren.

  Meer informatie

  Ga naar de website van de studentenraad ACTA.

 • Studievereniging favervuta

  Als je een studiebeurs krijgt wil dat nog niet automatisch zeggen dat je een studentenleven leidt. Daarom is Favervuta opgericht om leuke activiteiten naast je studie te organiseren. De eerste kennismaking met Favervuta vindt plaats tijdens de intreeweek waar je contact maakt met je jaargenoten. Favervuta probeert ook de contacten tussen de studenten uit verschillende studiejaren te vergroten. Deze contacten zijn van buitengewoon belang, vooral als je de weg binnen onze faculteit nog moet vinden. 

  Meer informatie

  Lees meer op https://www.favervuta.nl/home

 • Studentenverenigingen

  Er zijn in Amsterdam vele studentenverenigingen die naast je studie voor ontspanning en gezelligheid kunnen zorgen. Iedere vereniging geeft hier op een eigen wijze vorm aan. Elke vereniging heeft een eigen karakter qua ledenaantal, doelstellingen en soms ook qua overtuiging.

  Meer dan ontspanning
  Vaak bieden studentenverenigingen meer dan alleen ontspanning in de vorm van borrels, feesten en gala’s.

  Zij organiseren culturele uitstapjes, reizen, lezingen, discussieavonden, sportactiviteiten, maar helpen ook eerstejaars bij hun studieaanpak. Tijdens de jaarlijks terugkerende introductieweek presenteren de verschillende verenigingen zich en kun je bij hun terecht met vragen over het verenigingsleven.

  Voor een overzicht van de studentenverenigingen in Amsterdam: Lid worden van een studentenvereniging

 • Internationale studievereniging EDSA

  De European Dental Students’ Association (EDSA) is een vereniging voor en door Europese tandheelkunde studenten en bedoeld om Europese tandheelkunde studenten dichter bij elkaar te brengen. Zo kunnen studenten kennis maken met elkaar en met de verschillen in het tandheelkundig onderwijs over Europa, met de cultuur van elk Europees land en vooral ook leuke contacten leggen. De leden van EDSA komen twee keer per jaar bij elkaar en telkens in een ander Europees land. De ene bijeenkomst is speciaal voor de leden van EDSA, de andere valt samen met die van de ADEE (Association Dental Education in Europa).

  Meer informatie

  Lees meer op www.edsaweb.org

 • Eten en drinken

  Rondom het ACTA-gebouw vind je verschillende restaurants en lunchtentjes waar je tijdens de lunch of 's avonds terecht kunt. Je vindt er onder andere:

  • Science Café
   In het O2-gebouw zit op de begane grond het Science Café, op de hoek van De Boelelaan en het VUmc. Vanaf 08:00 uur tot 18:00 uur kunt u hier terecht voor een ontbijtje, lunch of alleen een drankje in een ontspannen sfeer. Ook groepen kunnen hier terecht.
  • Grand Café Mahler
   Op nog geen 100 meter lopen van het ACTA-gebouw bevindt zich een grand café met terras in The Edge.
  • Zelfbedieningsrestaurant VUmc
   In de centrale hal, op de begane grond van het ziekenhuisgebouw, bevindt zich een zelfbedieningsrestaurant, inclusief cadeaushop. Open op werkdagen van 8.00 tot 20.30 uur en in het weekend van 10.30 tot 20.30 uur.
  • Restaurant 'Het Plein' VUmc
   Patiënten en bezoekers kunnen ook gebruikmaken van restaurant ‘Het Plein’ en de bijbehorende koffiecorner. Dit bevindt zich op de begane grond van het ziekenhuisgebouw, na de entree, in de linker zijvleugel. Betalen kan in dit restaurant uitsluitend met chipknip. Opladen van je chipknip is mogelijk in de hoofdhal van het ziekenhuisgebouw. Het restaurant is dagelijks open van 10.30 tot 19.30 uur. De koffiecorner is doordeweeks open van 08.00 tot 18.00 uur.
  • Grand Café - The Basket
   The Basket Amsterdam staat midden op de VU campus; op het VU-campusplein. Het is een grand café met groot zonnig terras en een dakterras (’t Dackterraz). Iedere vrijdagmiddag is er een vrijmibo. The Basket is open van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 22.00 uur. De keuken is open van 11.00 tot 21.00 uur, lees meer.
  • Doppio Espresso
   De eerste Doppio-vestiging in Amsterdam is gevestigd op het campusplein. Binnen zijn er zitplaatsen en in de zomer is er een terras waar gasten ook buiten kunnen genieten van het assortiment. Naast een uitgebreid koffie en thee assortiment, waarbij de koffiefanaat zijn hart kan ophalen, kunnen gasten ook terecht voor verse rijkbelegde broodjes, zoetwaren en vitaminerijke sappen. Doordeweeks open van 08.00 tot 18.00 uur, lees meer.
  • Foodrucks
   Op het campusplein staan verschillende foodtrucks. Ze zijn elke dag rond lunchtijd geopend.
  • University supermarket (Spar)
   Een ‘buurtwinkel’ waar je, naast de gebruikelijke dagelijkse en dagverse boodschappen, terecht kunt voor kant-en-klare maaltijden, sandwiches, verse sapjes en andere producten. In de supermarkt is ook een magnetron beschikbaar om kant-en-klare maaltijden op te warmen. Het concept voor de studentenformule ‘University’ is afgestemd op de specifieke wensen van studenten, met in het midden van de winkel een versplein. De supermarkt is te vinden in het W&N-gebouw op de VU-campus aan het campusplein. Dagelijks open van 08.00 tot 20.00 uur.
  • Bedrijfsrestaurant hoofdgebouw VU
   Het bedrijfsrestaurant in het hoofdgebouw heeft een uitgebreider assortiment in vergelijking met het bedrijfsrestaurant in het ACTA-pand. Je kunt er bovendien ook 's avonds terecht voor een maaltijd. Betalen kan in dit restaurant uitsluitend met chipknip. Open op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 20.00 uur. Warme maaltijden biedt het restaurant aan van 12.00 tot 14.00 uur en van 17.00 tot 19.00 uur.
  • SLA
   SLA biedt salades, sappen, soepen en snacks. Je kunt zelf je salade samenstellen of een favoriete salade bestellen. Open van maandag t/m donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en vrijdag van 08:00 tot 15:00 uur, lees meer.
  • Dagelijks Lekker
   Bij dit etablissement koop je lekkere broodjes, soep en shakes voor een aantrekkelijke prijs. Doordeweeks open van 08.00 tot 16.00 uur, lees meer.
  • Wagamama
   Dit Japanse restaurant is open van maandag t/m vrijdag van 11.30 tot 23.00 uur en in het weekend van 17.00 tot 21.00 uur, lees meer.
 • Kunst en cultuur

  Naast de faciliteiten die de stad Amsterdam biedt, zijn er rondom het ACTA gebouw diverse mogelijkheden om cultuur om te snuiven.

  Cultuurcentrum Griffioen

  • De Griffioen is het cultuurcentrum van de Vrije Universiteit. Naast cursussen organiseert de Griffioen films, muziek-, theater- en dansvoorstellingen en lezingen. De Griffioen biedt zowel bekende namen als nieuw talent de mogelijkheid om het podium te betreden. In de foyer exposeren maandelijks beeldende kunstenaars.
  • Adres en informatie
   Uilenstede 106, 1183 AM Amstelveen, bereikbaar met tram 5 en 51, halte Uilenstede
   Parkeren gratis. Informatie: 020 – 5985100 of  https://griffioen.vu.nl/

  Kunst in het exposorium

  • Het Exposorium verzorgt zes maal per jaar een tentoonstelling van hedendaagse beeldende kunst, vormgeving, architectuur en fotografie. Met de actuele tentoonstellingen zorgt het Exposorium voor een prikkelende omgeving voor studenten, medewerkers en bezoekers. De tentoonstellingen worden gehouden op de begane grond in het hoofdgebouw. Met de tentoonstellingen levert het Exposorium een bijdrage aan een intellectueel en cultureel prikkelende omgeving voor medewerkers, studenten en bezoekers.

  VU Boekhandel

  • De VU-boekhandel is gevestigd in het Hoofdgebouw. Hier vindt u algemene boeken, zoals literatuur, kook- en reisboeken, en wetenschappelijke boeken. De boekhandel is gespecialiseerd in: Economie, Finance, Rechten, Theologie, Filosofie en Geneeskunde. De kantoorboekhandel van de VU is gevestigd in de VU-boekhandel en verkoopt o.a. tijdschriften, wenskaarten, postzegels, strippenkaarten en chipknips.
  • Openingstijden: Maandag - vrijdag: 9.00 - 19.00 uur  en zaterdag:  10.00 - 15.30 uur.
 • Sporten bij de VU

  Voor studenten en medewerkers die naast hun studie of werk nog sportief bezig willen zijn, is er het Sportcentrum VU en een fitnesscentrum op de campus.

  Uilenstede
  Het Sportcentrum VU bevindt zich op Uilenstede, niet zo ver van de VU zelf. Je kunt er meer dan 25 sporten beoefenen, van aikido tot zwemmen. Naast de sporten die op het sportcentrum worden gegeven, worden er ook tennisbanen verhuurd en schaatslessen gegeven. Veel studenten maken gebruik van dit ruime aanbod, want het is niet alleen voordelig, het is er ook nog eens erg gezellig. En de eerste weken van september kun je gratis kennismaken met een groot aantal sporten!

  OZW gebouw
  Het VU fitnesscentrum bevindt zich in het OZW gebouw. De ruimte bevat de meest moderne apparatuur waar je veilig kunt sporten onder uitstekende begeleiding. Behalve fitness worden er ook body and health producten aangeboden zoals massages, voedingsadviezen en fysiotherapie. 

  • Locatie OZW: (naast het hoofdgebouw) Boelelaan 1107, 1081 HV Amsterdam. 
  • Telefoon: 020 598 3656  
  • Open: maandag - vrijdag: 07.15 - 20.00 uur (zaterdag - zondag: gesloten).