Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Onderzoeksprogramma's

Ons onderzoek is onderverdeeld in 3 onderzoeksprogramma's (ook wel onderzoekszwaartepunt genoemd): Prevention & Public Health, Immunity & Oral Health en Regenerative & Reconstructive Dentistry.

Van angst voor de tandarts tot de helende werking van speeksel, met ons onderzoek spelen we in op maatschappelijke ontwikkelingen.

De programma's

  • Prevention & Public Health

    Binnen dit zwaartepunt wordt onderzoek gedaan naar de beste en meest nuttige manieren waarop je problemen in de mond kunt voorkomen en je mond gezond kunt houden, niet alleen voor individuele patiënten maar ook voor grotere groepen en in alle leeftijden.

  • Immunity & Oral Health

    Binnen dit zwaartepunt wordt onderzoek gedaan naar de kwaliteit van leven, wat bestaat uit de balans tussen de gastheer en de bacteriën, schimmels en virussen in de mond (orale microbioom), biomaterialen, (giftige) stoffen en voeding. Hoeveel en wat voor speeksel je aanmaakt, hoe sterk je tanden en je slijmvliezen zijn tegen ontstekingen en ziektes helpt mee om je mond gezond te houden voor een lange tijd.

  • Regenerative & Reconstructive Dentistry

    Binnen dit zwaartepunt wordt onderzoek gedaan naar het behouden en herstellen van orale functies (praten, kauwen, slikken, lachen, zoenen) binnen alle leeftijden. Weefselherstel van slijmvlies, bot en tanden met de nadruk op het ‘zelf repareren’ van het lichaam worden hier onderzocht.

Directeur Onderzoeksinstituut ACTA

ACTA t.a.v. directeur Onderzoek
Gustav Mahlerlaan 3004
1081 LA Amsterdam