Wil je graag meer leren over je eigen vakgebied en/of juist ook leren van andere vakgebieden én wil je de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen? Geef je dan op voor een honoursprogramma Bachelor van ACTA: een extra onderwijsprogramma naast het 'gewone' bachelorprogramma. Het programma is bedoeld voor excellente en gemotiveerde studenten en biedt extra uitdagingen op het gebied van onderwijs, onderzoek en patiëntenzorg. Op vu.nl vind je meer informatie over het algemene honoursprogramma.
Honoursprogramma bachelor
-
Wat moet je weten?
Credits
30 ECTS, verdeeld over Ba2 en Ba3. Deze studiepunten tellen niet mee voor het gewone Onderwijsprogramma en Examenprogramma van de bacheloropleiding Tandheelkunde.Voertaal
NederlandsCoördinator
Hoogleraar Ghizlane AarabDocent(en)
Je wordt begeleid door ACTA-docenten uit verschillende vakgebieden -
Voor wie is het honoursprogramma?
Het Honoursprogramma is bedoeld voor getalenteerde en ambitieuze studenten. Het programma kun je in Ba2 en Ba3 volgen naast het gewone onderwijsprogramma. Met het programma leer je meer over de tandheelkunde zelf, én je kunt ook vakken volgen buiten de tandheelkunde.
-
Vakken buiten de tandheelkunde
In het interfacultaire deel krijg je de kans om aantal vakken buiten de tandheelkunde te volgen op Ba2-niveau en Ba3-niveau. Dat kan bij de AUC, VU en/of UvA. Je kunt daarbij kiezen uit meer dan 40 interfacultaire honoursvakken. In deze vakken worden onderwerpen vanuit verschillende invalshoeken onderzocht met studenten en docenten van andere faculteiten. Dit onderwijs wordt voornamelijk in het Engels gegeven en in de avonduren. Het interfacultair deel levert 18 ECTS op.
-
Opdrachten binnen de tandheelkunde
Voor het facultaire deel: kies je klinische stage, waarbij je observeert en eventueel assisteert, en schrijf je een een NTvT-artikel. Voor het artikel kun je kiezen uit 'casuïstiek' en 'onderzoek en wetenschap'. Je wordt in Ba3 begeleid door een senior-onderzoeker. Je schrijft dit artikel als 1e auteur en je dient het in bij het NTvT na goedkeuring van je begeleiders. De competentiegebieden (Raamplan 2020) zijn: 4.1(3), 4.4(3), 4.5(4), 4.6(3), 4.7(4), 7.15(3). Voor verklaring van de competenties zie OER, deel B. Het facultaire deel levert 12 ECTS op.
-
Voorwaarden honourscertificaat
Om een ACTA-honourscertificaat te ontvangen, moet je het 1e, 2e en 3e jaar van de bacheloropleiding tandheelkunde in 3 jaar halen met een gemiddeld cijfer van minimaal een 7,5 en voldoen aan de eisen van de facultaire en de interfacultaire deel van het honoursprogramma. De faculteit kan een student deelname aan het honoursprogramma ontzeggen wanneer studievertraging ontstaat.
-
Hoe meld je je aan?
Wil je deelnemen? Je meld je in Ba1 aan bij het VU-honoursprogramma. Bij de selectie wordt gekeken naar: studieresultaten, talent, motivatie, ambitie en kans (potentie) om het programma naast de gewone opleiding tandheelkunde te volgen. Voorwaarde voor deelname zijn nominale afronding van het Ba1-tandheelkunde en minimaal een gemiddeld cijfer 7,5 bij de afronding van Ba1. Er zijn maximaal 5 plaatsen beschikbaar binnen het honoursprogramma.