Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Echte patiënten in 'extended reality' 27 september 2023 09:45 - 10:45

Carlos Serrano Petrillo (Digital dentistry en Orale radiologie) onderzocht voor zijn promotie hoe tandheelkundestudenten een veiligere overstap van de pre-kliniek naar de kliniek kunnen maken met Extended Reality (XR).

De stap van pre-kliniek naar het behandelen van echte patiënten in de kliniek, is voor studenten vaak een hele grote overgang. Serrano Petrillo onderzocht hoe deze overgang gemakkelijker en veiliger kan worden met de hulp van haptische digitale technieken. Haptische technologie zorgt ervoor dat de communicatie tussen mens en machine ‘menselijker’ wordt, door 'gevoel' toe te voegen als onderdeel. Serrano Petrillo keek daarvoor naar het medisch onderwijs voor volwassenen, en dan speciaal de ontwikkeling van 'competenties' op hoog niveau. Competenties zijn professionele eigenschappen die je kunt aanleren en ontwikkelen. 

Hij ontwikkelde en testte ook een nieuwe techniek voor het klinisch onderwijs in Extended Reality. Een training voor studenten met digitale modellen van echte patiënten die eenvoudig kunnen worden ingeladen in een technologische omgeving voor training. 

Meer informatie vind je in zijn proefschrift: Bridging the Preclinical-Clinical Transition in Dentistry with Extended Reality

Programma

Promotoren: dr. R.C. Gorter, copromotoren: dr. J.M. Vervoorn, dr. W.E.R. Berkhout

Over Echte patiënten in 'extended reality'

Startdatum

  • 27 september 2023

Tijd

  • 09:45 - 10:45

Locatie

  • VU Aula
  • Hoofdgebouw, 1e etage

Adres

  • De Boelelaan 1105
  • Amsterdam

Georganiseerd door

  • Vrije Universiteit Amsterdam

Taal

  • Engels / Nederlands

Volg de lezing online

Ga naar de livestream

Carlos Serrano Petrillo

Carlos Serrano Petrillo

Carlos Serrano Petrillo (Digital dentistry en Orale radiologie) onderzocht voor zijn promotie hoe tandheelkundestudenten een veiliger overgang van de pre-kliniek naar de kliniek kunnen maken met Extended Reality (XR). 

Portret van Carlos Serrano Petrillo