Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Hugo de Bruyn benoemd tot hoogleraar Parodontologie ACTA

27 oktober 2023
Hugo de Bruyn is per 1 september 2023 benoemd tot ACTA-hoogleraar Parodontologie en per 1 november ook afdelingsvoorzitter bij ACTA.

De Bruyn neemt veel ervaring mee als hoogleraar, zowel binnen als buiten Nederland. Hij wil die ervaring vooral gaan gebruiken om het onderzoek binnen de Parodontologie over de grenzen van het vakgebied heen te tillen. Hij wil de verbinding gaan zoeken met de implantologie en restauratieve tandheelkunde, zodat er bijvoorbeeld meer aandacht komt voor ontstekingen rond implantaten (peri-implantitis). 

Samenbrengen

Maar hij wil vooral ook het labonderzoek en het klinische onderzoek samenbrengen. De Bruyn: 'Hoe kunnen we ervoor zorgen dat het onderzoek dat in een laboratorium wordt gedaan beter aansluit bij de behandeling van onze patiënten en ons klinisch onderzoek?' De Bruyn hoopt vooral zijn netwerk te kunnen inzetten om samen te gaan werken met tandartsverenigingen en tandartsopleidingen: 'Als we de data over deze patiëntengroepen bundelen en daar mogelijk ook Artificial Intelligence voor inzetten, kunnen we veel grotere onderzoeksprojecten gaan opzetten, dat samenbrengen met ons labonderzoek, meer geld binnenhalen en de resultaten uit die onderzoeken veel directer toepassen in onze behandelingen. Daarmee helpen we onze maatschappij echt verder.' De Bruyn verwacht ook meer samen te werken over de 'pijlers' binnen ACTA heen. Dus een samenwerking tussen: het onderzoek, onderwijs en de zorg. 

Hij wil daarnaast zijn kennis en ervaring ook inzetten om zijn medewerkers te laten groeien en ze kansen te geven: 'Uiteindelijk moeten zij het stokje van me kunnen overnemen als ik met pensioen ga.'   

Over Hugo de Bruyn

Hugo de Bruyn studeerde in 1983 af als tandarts aan de Universiteit van Leuven, promoveerde in 1987 aan de geneeskundefaculteit van de Universiteit van Groningen op het proefschrift ‘Fluoride varnishes and enamel caries' en voltooide in 1988 een master Parodontologie aan de Lund Universiteit in Zweden.