Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Parkeren en routebeschrijving

Lees hier alle informatie over parkeren bij ACTA

ACTA heeft geen eigen parkeerfaciliteiten. Werknemers, patiënten en bezoekers kunnen gebruik maken van de parkeergarages van Vrije Universiteit Amsterdam en VUmc. Het parkeren valt daardoor onder het gezamenlijke parkeerbeleid van VU/VUmc. Houd er rekening mee dat parkeren in de omgeving van ACTA tijd kost in verband met files voor de parkeergarages en het zoeken naar een plekje. 

Parkeren en routebeschrijving

 • Parkeren patiënten VUmc/ACTA/SBT

  Parkeergarage P2

  Patiënten en bezoekers van VUmc en ACTA kunnen parkeren in de garage onder het ACTA-gebouw, garage P2. Bij het inrijden van de garage aan de achterzijde van het gebouw krijgen gebruikers een kaartje. 

  Parkeerkosten  

  Patiënten van Amsterdam UMC-locatie VUmc/ACTA met een hoogfrequent en/of langdurig bezoek kunnen parkeren met 50% reductie. De instelling bepaalt of deze regeling van toepassing is.

  Hoe het werkt
  U bent patiënt van ACTA en hebt goedkeuring van ACTA voor lager parkeertarief. Wanneer u zich aanmeldt voor uw behandeling laat u uw parkeerticket afwaarderen bij de medewerker van Afspraken en Informatie. Bij vertrek betaalt u het resterende bedrag bij de betaalautomaat van de parkeergarage.

  Meer informatie?

  In de loge van de parkeergarage zitten medewerkers van parkeerbeheer. Meer informatie is ook te vinden op: www.parkerenbijvu.nl en/of www.parkerenbijvu.nl/contact

  Parkeertarieven parkeren op straat

  De parkeertarieven voor parkeren op straat op de Zuidas worden vanaf maandag 6 maart a.s. verhoogd naar €3 / uur met uitzondering van het gebied langs de Gustav Mahlerlaan tussen de Parnassusweg en de Beethovenstraat (deelgebieden Gershwin en Mahler). Hier blijft het huidige tarief van €4 p/u gehandhaafd. Het nieuwe tarief van €3 p/u geldt op werkdagen tussen 9-19 uur. Buiten die tijden is parkeren op straat gratis. De huidige parkeerduurbeperking in het noordelijk deel van de Van der Boechorststraat (ten noorden van de A.J. Ernststraat) wordt opgeheven.

 • Parkeren voor personen met een handicap VUmc/ACTA/SBT

  Voor personen met een handicap zijn 2 mogelijkheden om te parkeren bij ACTA. 

  Auto's en busjes van maximaal 1,9 meter hoog in de parkeergarage P2

  In parkeergarage P2 onder het ACTA-pand, kunt u uw auto parkeren op de gereserveerde parkeerplekken vlakbij de voetgangersuitgang. Hier vindt u ook een lift. 
  Het navigatieadres is Gustav Mahlerlaan 3004, 1081 LA, Amsterdam. 
  Op vertoon van uw gehandicaptenparkeerkaart en uw inrijkaartje, kunt u bij de ACTA-patiëntenbalie na afloop van uw behandeling een uitrijkaartje meekrijgen. De status van uw gehandicaptenparkeerkaart wordt in ons patiëntendossier genoteerd zodat u die bij uw volgende bezoek niet opnieuw hoeft te laten zien. 
  Let op! Parkeert u met uw bus of auto op de parkeerplekken aan de straatkant, dan riskeert u een aanzienlijke boete.

  Bussen van minimaal 2 meter en maximaal 3 meter hoog aan de straatkant

  Personenbusjes van deze hoogte kunnen voor een beperkte tijd parkeren in de aangegeven parkeervakken voor de entree van het ACTA-pand aan de Gustav Mahlerlaan. Zorg ervoor dat u de gehandicaptenparkeerkaart zichtbaar plaatst achter de voorruit. Rechtmatig parkeren is op deze plekken kosteloos. 
  Voor mensen met een handicap die zeer slecht ter been zijn of met een brancard het gebouw vervoerd worden, is er de mogelijkheid om op het trottoir pal voor de ingang van het ACTA-pand afgezet te worden. De chauffeur van het busje dient hierbij de aangegeven route en de aanwijzingen op te volgen. Op deze plek kan uw chauffeur/begeleider niet parkeren of even wachten in de auto. 

  Parkeren met een landelijke gehandicaptenparkeerkaart (GPK)

  Patiënten met een handicap die bij Amsterdam UMC-locatie VUmc/ACTA/SBT een geldige landelijke gehandicaptenparkeerkaart (GPK) tonen, kunnen kosteloos parkeren in een van de parkeergarages van Parc Facility BV.

  Hoe het werkt
  U bent patiënt van ACTA met een handicap. U gaat parkeren in een van de parkeergarages van het Parkeerbedrijf. Wanneer u zich aanmeldt voor uw afspraak laat u uw GPK zien aan de medewerker Afspraken en Informatie. De medewerker waardeert uw parkeerticket af. U kunt na uw behandeling bij ACTA met het gestempelde ticket direct de garage uitrijden. 

  ACTA-medewerkers, in het bezit van een GPK, parkeren zonder eigen bijdrage in de parkeergarage. ACTA betaalt het abonnementstarief voor deze abonnementen.

  Meer informatie?

  In de loge van de parkeergarage, links van de inrijslagboom, zitten medewerkers van parkeerbeheer. Informatie over de parkeergarage vindt u op www.parkerenbijvu.nl en/of www.parkerenbijvu.nl/contact. Of neem contact op met ACTA via 020-598 03 80.

 • Routebeschrijving

  ACTA ligt aan de rand van Amsterdam op de Zuidas, naast de Ring, en is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer, de fiets en per auto.

  Op de plattegrond zijn de aanvoerwegen en parkeerplaatsen weergegeven.  

  Auto

  ACTA ligt aan de A10, afslag S108 (Buitenveldert/Amstelveen/VUmc). 

  Openbaar vervoer

  • NS-station Amsterdam Zuid (loopafstand ca. 15 minuten)
  • Metrolijn 50, halte Amstelveenseweg (loopafstand ca. 5 minuten)
  • Metrolijn 51, halte Amstelveenseweg (loopafstand ca. 5 minuten)
  • Metrolijn 52, halte Amsterdam Zuid (loopafstand ca. 15 minuten)
  • Tramlijn 5, halte Parnassusweg (loopafstand ca. 10 minuten) 
  • Tramlijn 24, halte VUmc (loopafstand ca. 1 minuut)
  • Tramlijn 25, halte Parnassusweg (loopafstand ca. 10 minuten) 
  • Buslijnen 62, 341, 346, 348, 358, halte VUmc (loopafstand ca. 1 minuut)
  • Buslijnen 347 en 357 halte VU Medisch Centrum (loopafstand ca. 5 minuten)  
 • Google Maps

  Bekijk de locatie van ACTA op Google Maps.

Contactgegevens van ACTA

020-598 03 80 op werkdagen van 7.30 tot 17 uur

Postadres: postbus 7822, 1008 AA Amsterdam

Bekijk de contactinformatie van ACTA