Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Afspraak 2: Uitgebreid mondonderzoek voor zorgplan

Laatst gewijzigd op 22 april 2024
Tijdens uw 2e afspraak wordt uw mond uitgebreid onderzocht. Dat doen we om een zorgplan te kunnen maken. Na het bespreken van het zorgplan is er weer een moment om samen te beslissen of we bij elkaar passen.

Met het uitgebreide mondonderzoek doet de behandelaar verder onderzoek naar uw mondgezondheid. De uitkomsten van dit onderzoek bespreekt de behandelaar met u, en samen bespreken jullie uw wensen en mogelijkheden. Daarna bepaalt de behandelaar uw zorgplan. Uw zorgplan legt de behandelaar aan u uit in een gesprek.

Bij kosten lager dan €150 geeft u in het gesprek akkoord. Vanaf €150 zijn geeft u schriftelijk akkoord voor het uitvoeren van het behandelplan. Als u het eens bent met het behandelplan, dan ontvangt u een brief die u kunt ondertekenen. Deze brief heet een ‘Informed Consent’. In het Informed Consent staan ook de kosten. 

Natuurlijk kunt u tijdens uw behandeling altijd nog van mening veranderen. U kunt uw behandeling stoppen. Bespreek dan met uw behandelaar de gevolgen van uw beslissing.

Dossier van uw vorige tandarts

We kunnen beter inschatten wat de risico's zijn voor uw mondgezondheid als we de geschiedenis van uw mond kennen. Met informatie over uw behandelgeschiedenis kunnen we een beter zorgplan voor u maken. Daarom vragen we u voor deze afspraak bij uw vorige tandarts uw patiëntdossier op te vragen en naar ons toe (te laten) sturen.

Gratis mondonderzoek en zorgplan 

Het mondonderzoek en het maken van het zorgplan zijn gratis in onze onderwijspraktijk. Meestal zijn er röntgenfoto’s en/of gebitsmodellen nodig. U betaalt dan alleen voor deze foto’s en/of modellen.  

We passen bij elkaar

Mogelijk besluiten we samen definitief dat we bij elkaar passen. We maken dan direct de 1e afspraak voor uw behandeling. 

Onze zorg past niet bij u 

We kunnen beide besluiten dat onze zorg niet bij u past. Dit kan u besluiten of de behandelaar. Dit bespreekt u samen tijdens de 2e afspraak.  

Als de behandelaar besluit dat onze zorg niet bij u past, dan legt de behandelaar ook uit waarom. Het kan bijvoorbeeld beter zijn voor uw mondgezondheid dat u wordt behandeld door een tandarts of specialist.  

Afspraken & Informatie

Vraag of opmerking over uw afspraak of behandeling?

020-598 03 80 op werkdagen van 7.30 tot 17.00 uur. Ook als het om spoed gaat.

Beveiligd contactformulier (Microsoft 365)

Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam
Dienst Afspraken & Informatie
Gustav Mahlerlaan 3004
1081 LA Amsterdam

Heeft u pijnklachten tussen 17.00 en 7.30 uur?

Tandarts Bemiddelingsbureau (TBB): 020-303 45 00

Bel TBB ook op onze sluitingsdagen.