Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Meer dan een stralende lach

Werken met mensen, zorgen voor mondgezondheid. Elke patiënt is anders en daarom is ook elke behandeling anders. Het is jouw taak om verder te kijken dan alleen het gebit. Iedereen kent wel zo’n verhaal: bij een verhuizing ‘vindt’ de nieuwe tandarts opeens gaatjes. Is het altijd nodig de boor te pakken bij een donker plekje op een tand of kies?

Op welke gronden kies je voor een bepaalde behandeling bij een patiënt? Als tandarts besluit je tot een bepaalde ingreep door vanuit wetenschappelijk uitgangspunt naar de mondgezondheid van je patiënt te kijken. Die waarnemingen combineer je met je achtergrondkennis en vervolgens neem je een beslissing die je kunt verantwoorden. Als tandarts ben je wetenschapper én probleemoplosser. Daarbij horen ook preventie en diagnose. De opleiding besteedt veel aandacht aan wetenschappelijke vorming én aan training van sociale vaardigheden.

Bachelor Tandheelkunde

Bachelor Tandheelkunde

Taal: Nederlands

Duur: 3 jaar 

Collegegeld: Collegegeld VU of Collegegeld UvA

Aanmelden voor: 15 januari 2023

Startdatum: 4 september 2023

Vorm: Voltijd

Interessegebied: Gezondheid en Beweging

Specialisaties: Orthodontie en Kaakchirurgie

VWO profiel: NG (met natuurkunde) of NT (met biologie)

Docent met student

Je kijkt vérder dan het gebit

Contactgegevens Onderwijsbureau

Geen dringende vraag

Als het niet mogelijk is om jouw vraag per e-mail te beantwoorden, dan vragen wij jou om een telefoonnummer te mailen. Een medewerker van het onderwijsbureau neemt dan zo snel mogelijk contact met jou op.

Dringende vraag

(020) 598 08 45 | Op maandag tot en met vrijdag kun je tussen 11:30 en 13:30 uur het onderwijsbureau voor dringende vragen telefonisch bereiken.