Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Aanmelden

Doe voordat je je gaat aanmelden voor de selectieprocedure de aanmeldcheck om te kijken of je aan de voorwaarden voldoet.

Aanmeldcheck
Controleer voordat je je gaat aanmelden via Studielink of je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Je voldoet aan de toelatingseisen of kunt aannemelijk maken dat je daar uiterlijk 15 juli 2022 aan kunt voldoen, 
  • Je hebt jezelf geïnformeerd over de studie via de voorlichting en over de selectieprocedure, 
  • Je wilt een studieplaats bemachtigen bij ACTA per 1 september 2022.

Meld je uiterlijk 15 januari 2022 aan!
Aanmelden doe je via Studielink, vóór 15 januari 2022, 23.59 uur CET (momenteel gesloten). ACTA is een samenwerkingsverband tussen de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). Dit houdt in dat je tijdens je aanmelding bij Studielink kiest voor 1 van deze 2 universiteiten om bij ACTA een studieplaats te kunnen bemachtigen. Let op! Je hebt een DigiD nodig om je aanmelding te kunnen doen.

Hoe vaak kan ik meedoen?
Aanmelden voor de selectie voor de bacheloropleiding Tandheelkunde bij ACTA is maximaal 2 keer mogelijk, eenmaal via een inschrijving bij de VU en eenmaal via een inschrijving bij de UvA, maar niet in hetzelfde jaar.

UvA of VU
De selectiecommissie heeft geen zicht op het aantal aanmeldingen bij de UvA of VU en kan daarom geen advies geven over welke universiteit het meest gunstig is om je aan te melden. Beide universiteiten hebben nu eenmaal een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Voor de inhoud van de selectie en de studie maakt het niet uit of je een UvA- of VU-aanmelding hebt.

Wat als ik er niet in slaag mijn diploma te behalen?
Als je er niet in slaagt je diploma of getuigschrift te halen, kun je een verzoek indienen om de aanmelding ongedaan te maken. Dit verzoek dien je in bij de universiteit waar jij je hebt aangemeld. Doe je dat voor 1 september 2022, dan behoud je de mogelijkheid om je in de komende jaren opnieuw aan te melden voor de selectieprocedure via de VU of UvA. Voor alle kandidaten die gezakt zijn, geldt dat hun eventuele plaatsingsbewijs voor ACTA voor het desbetreffende studiejaar vervalt. Dit kan niet worden overgeheveld naar een volgend studiejaar.  

Reglement Selectie per universiteit