Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.
De toetsdag voor de selectieprocedure 2022-2023 wordt op 19 februari 2022 online georganiseerd.

Uitnodiging, studiestof en inloggegevens

Als je je tijdig hebt aangemeld bij Studielink ontvang je uiterlijk 28 januari 2022 een e-mail met uitnodiging voor deelname aan de toetsdag en de studiestof voor de biomedische toets. Als je tijdig en op de juiste wijze een persoonlijk dossier hebt ingeleverd ontvang je op 4 februari 2022 per e-mail de inloggegevens en instructies voor de toetsdag.

Online toetsafname 

Vanwege de voortdurende coronacrisis heeft de selectiecommissie besloten dat alle kandidaten ‘at home’ onder digitaal toezicht gaan toetsen. Dit wordt proctoring genoemd. We gebruiken hiervoor via de Vrije Universiteit het systeem Proctorio. Wil je alvast meer weten over hoe Proctorio werkt en hoe je je hierop kunt voorbereiden? Bekijk dan de VU pagina over proctoring.

Buitenlandse kandidaten

Kandidaten uit Bonaire, Sint Eustatius, Saba, Aruba, Curaçao en Sint Maarten en overige buitenlandse kandidaten zullen ook ‘at home’ onder digitaal toezicht gaan toetsen. Zie hierboven. Het aanvangstijdstip zal zodanig gekozen worden dat dit voor zoveel mogelijk kandidaten passend is.

Meer over Biomedische toets

 • Uitsluitend een Biomedische toets

  Er zal uitsluitend een Biomedische toets worden afgenomen op de toetsdag. Hiermee wil de selectiecommissie het risico op een mogelijk technisch falen van Proctorio en/of de toetssoftware minimaliseren. Met dit besluit blijft de selectieprocedure 2022-2023 in stand.  

  Met deze Biomedische toets worden kandidaten getoetst op: toepassing van vwo-basiskennis op natuurwetenschappelijke principes en kennis uit studiemateriaal in een medisch-biologische context, relevant voor de tandheelkunde. De biomedische toets wordt in de Nederlandse taal afgenomen.

 • Het afleggen van de Biomedische toets

  Voor het afleggen van de Biomedische toets heb je vanuit je thuissituatie het volgende nodig:

  • Een computer of laptop (geen mobiele telefoon of tablet!).
  • Een stabiele LAN of Wifi internetverbinding. Zorg ervoor dat je Wifi niet op roaming staat ingesteld maar op één specifiek netwerk, en dat je een sterke internetverbinding hebt (minimaal 1 MBps). Waarschuw anderen die van hetzelfde netwerk gebruik maken van te voren dat jij gedurende de toetsafname een stabiele internetverbinding nodig hebt. Je kunt je internet snelheid controleren op https://speedtest.net.
  • Een webcam en microfoon, die beiden aan staan.
  • Een volledig up-to-date browser, zoals Microsoft Edge of Google Chrome.

  Zie verder het document Instructie toetsafname selectie ACTA 2022-2023.

 • Informatie en regels

  Voor deze toetsing heeft de selectiecommissie voor de kandidaten de volgende informatie en regels opgesteld: 

Onderwijsbureau Selectieprocedure

Meer weten over de selectieprocedure?

onderwijsbureau@acta.nl