Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Rangnummers en plaatsing

De selectiecommissie van ACTA bepaalt de rangnummers op basis van de selectieprocedure. Het rangnummer bepaalt de plaats van jou als kandidaat op de ranglijst ten opzichte van de andere kandidaten.

Je krijgt een rangnummer als:

    • jij je uiterlijk 15 januari 2022 bij Studielink hebt aangemeld,
    • én je uiterlijk 3 februari 2022 (12.00 uur CET) het persoonlijk dossier digitaal hebt ingeleverd,
    • én op de toetsdag van 19 februari 2022 de verplichte toets hebt afgelegd.

Heb jij je wel aangemeld bij Studielink, maar heb je geen persoonlijk dossier digitaal ingeleverd en/of heb je niet de verplichte toets op de toetsdag afgelegd? Dan krijg je dus geen rangnummer.

De rangnummers worden voor de UvA en VU onafhankelijk van elkaar toegekend. Het rangnummer bepaalt de plaats van jou als kandidaat op de ranglijst ten opzichte van de andere kandidaten. Vervolgens wordt door de VU of UvA een plaatsingsbewijs uitgereikt als je daar op grond van jouw rangnummer voor in aanmerking komt. Dit gebeurt per e-mail vanaf 15 april 2022.

Als je een plaats aangeboden hebt gekregen, moet je deze binnen 14 dagen accepteren via Studielink. Anders vervalt de aangeboden plaats en wordt deze automatisch aangeboden aan de eerstvolgende kandidaat op de ranglijst. De uiterste datum waarop een plaatsingsbewijs wordt afgegeven is 15 augustus 2022.

Iedere selectieprocedure staat op zichzelf. De criteria en wegingsfactoren worden ieder jaar opnieuw vastgesteld, waardoor de scores kunnen wijzigen. Ook zijn het aantal deelnemers en de selectieroute van invloed op het rangnummer.

Onderwijsbureau Selectieprocedure

Meer weten over de selectieprocedure?

onderwijsbureau@acta.nl